BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Trakya illerinden hem İftar hem konser 

Kısa adı KOTİLDER olan Kocaeli Trakya İlleri Derneği Kültür ve Dayanışma Derneği geleneksel iftarı yoğun ilgi gördü. İzmit Öğretmenevinde yapılan iftar sonrasında Türk Halk Müziği konseri geceye renk kattı. 

25 Nisan 2022 10:16
Trakya illerinden hem İftar hem konser 

Başkanlığını Ayten Kuşkonmaz'ın yaptığı Trakya İlleri Kültür ve Dayanışma Derneğinin öğretmenevinde düzenlediği iftara İzmit Belediye Başkan Yardımcısı Dilek Yalçın, Kent Konsey Başkanı Hüseyin Erol, Ak Parti Meclis Üyesi Aysel Demirtaş Kent Konseyi Kadın Meclisi Aslı Devrim ve Özlem Durmuş, İzmit Hacı Hızır Mahalle Muhtarı Lütfi Bodur ve TSL İzmit Esnaf Masası Koordinatörü Eray Bodur, Çağdaş Yaşamı destekleme derneği ve huzur evi yöneticileri katıldı. 

Kocaeli Trakya İlleri Kültür ve Dayanışma Derneğinin iftarında açılış konuşmasını yapan Başkan Ayten Kuşkonmaz hemşerilerine yoğun katılımdan dolayı teşekkür ederek “ Derneğimizin korosu çok kısa sürede hazırlandı. En güzel türküleri ile karşımıza çıkan koro ekibine ve şefi Muzaffer hocamıza minnettarım. Bundan sonraki süreçlerde kültürümüze sahip çıkmak için çalışmalarımınız sürecek” Dedi. Türk Halk Müziği konserinde şef Muzaffer Aliş yönetiminde 15 kişilik koroyu oluşturan Havva Türedi, Şadıman Akyol, Gülten Alptekin, Nazmiye Çetindoğan, Fatih Ersöz, İrem Elitel, Yaşar Kahraman, Şükran Kocaata, Şehbal Akdağ, Remziye Günday, Nusret Saylaç, Aytül Uygun, Nesrin Toker, Sahra Akıncı, Dr Rabia Telvi Trakya’nın en güzel türkülerini seslendirdi. Erdem Arcan’ın sunumlarıyla türkülerin hikâyesi de anlatılırken geceye katılanlar türkülere neşeyle eşlik etiler.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.