banner411

BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

banner401

Kocaeli Stadyumu’na ulaşma çilesi TBMM gündeminde

İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, Kocaeli Stadyumu’na ulaşım engelini TBMM gündemine taşıdı. 

26 Nisan 2022 23:48
Kocaeli Stadyumu’na ulaşma çilesi TBMM gündeminde

24 Nisan Pazar günü oynanan Kocaelispor-Manisaspor karşılaşması için Alikahya’nın engebeli arazilerinden stadyuma gelmek isteyen yüzlerce taraftar Yirim Deresi üzerinden geçmek zorunda kaldı, bu nedenle dere üzerindeki tahta iskeleti kullanarak stadyuma güç koşullarda ulaşmaya çalıştı. Taraftarların çilesi ilginç görüntülere sahne oldu. Şehrinin takımını izlemek için stadyuma gitmek isteyen taraftarların çilesi bu kadarla da sınırlı kalmadı. Özel aracı ya da toplu taşıma aracı ile stadyuma gitmek isteyenler de maç öncesi ve maç sonunda adeta eziyet çekti, yaşanan sıkıntı basında da yer aldı. 

Konuya dikkat çeken İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, söz konusu sıkıntıyı TBMM gündemine taşıdı. Türkkan, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un cevaplaması isteğiyle soru önergesi verdi. 
Önergesinde;

“Kocaeli Stadyumu’nun temeli 25 Eylül 2014 tarihinde atılmış, açılışı ise 01 Eylül 2018 tarihinde yapılmıştır. Temel atma töreninin üzerinden 8 yıl geçmesine rağmen en başta çözüme kavuşturulması gereken stadyuma ulaşım problemi henüz çözülememiştir.” vurgusu yapan Türkkan, Kocaeli Stadyumu’na ulaşımın özel araçlarla ya da aktarmalı toplu taşım araçlarıyla sağlandığını, tramvayla otogara giden taraftarların, buradan belediyenin ring seferiyle stada getirildiğini ifade etti. “Bu nedenle stadyuma geliş ve maç sonu stadyumdan çıkış adeta eziyet haline dönüşmekte, ulaşımın sağlanabildiği tek yol tıkanmaktadır. Toplu taşıma aracı bulamayan vatandaşlar dakikalarca yürümek zorunda kalmakta, özel aracıyla stadyuma gelenler de tıkanan yol nedeni ile büyük sıkıntı yaşamaktadır.” diyen Türkkan, 24 Nisan 2022 tarihinde oynanan Kocaelispor-Manisaspor karşılaşması için Alikahya’nın engebeli arazilerinden stadyuma gelmek isteyen yüzlerce taraftarın Yirim Deresi üzerinden geçmek zorunda kaldığına, bu nedenle dere üzerindeki tahta iskeleti kullanarak stadyuma güç koşullarda ulaşım sağladığına dikkat çekti.

DÜZENLEMELER TAMAMLANINCAYA KADAR STADYUMA GELİŞ VE MAÇ SONU STADYUMDAN ÇIKIŞTA TARAFTARLARIN SIKINTI YAŞAMAMASI İÇİN NE YAPILACAK?

Türkkan Bakan Kurum’a şu soruları yöneltti: 

1-Kocaeli Stadyumu’nun temeli 8 yıl önce atılmasına rağmen en başta çözüme kavuşturulması gereken stadyuma ulaşım problemi neden hala çözülememiştir, şehrinin takımının maçını izlemeye gelen Kocaelispor taraftarına bu durum reva mıdır?

2-Kocaelispor’un maçını izlemek için stadyuma gelenler neden tek yola mahkum bırakılmaktadır? 

3-Toplu taşıma aracı bulamayan vatandaşlar neden dakikalarca yürümek zorunda kalmaktadır, bu sıkıntının giderilmesi için Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından uygulamaya geçirilmesi düşünülen çözümler bulunmakta mıdır, bunlar nelerdir?

4-Kocaeli Stadyumu’nun ulaşım probleminin bir an önce çözülmesi için alternatif yol projesi düşünülmekte midir, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin böyle bir projesi bulunmakta mıdır, bu proje ne zaman hayata geçirilecektir?

5-Düzenlemeler tamamlanıncaya kadar stadyuma geliş ve maç sonu stadyumdan çıkışın taraftarlar için sıkıntı yaratmaması ve ulaşımın sağlanabildiği tek yolun tıkanmaması için yeni birtakım düzenlemeler getirilmesi düşünülmekte midir, bu düzenlemeler neler olacaktır? 

6-Stadyuma ulaşmak için Yirim Deresi üzerinden geçmek zorunda kalan, bu nedenle dere üzerindeki tahta iskeleti kullanarak güç koşullarda ulaşım sağlayan taraftarların bu durumu yaşamadan rahatça stadyuma ulaşması için birtakım düzenlemeler yapılması düşünülmekte midir, bu düzenlemeler neler olacaktır? 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner393