BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

KOTO’da önce meclis, sonra iftar 

Kocaeli Ticaret Odası Meclisi, önce aylık olağan toplantısını gerçekleştirdi akabinde iftar yemeğinde bir araya geldi. KOTO Meclis Üyelerinin Ramazan buluşmasına Kocaeli Valisi Seddar Yavuz da katıldı  

29 Nisan 2022 11:49
KOTO’da önce meclis, sonra iftar 

Kocaeli Ticaret Odası’nın aylık olağan meclis toplantısı, 28 Nisan 2022 Perşembe günü gerçekleştirildi. KOTO Meclis Başkanı Akın Doğan’ın yönettiği oturumda 4 gündem maddesi ele alındı. Aylık faaliyet raporunu sunmak üzere meclis üyelerine hitap eden KOTO Başkanı Necmi Bulut, Oda’nın üyeleri için bulunduğu girişimlere geniş yer verdi. “TOBB Oda Borsa Başkanları İstişare Toplantısı başta olmak üzere Gelir İdaresi Başkanlığı’nın Odamıza gerçekleştirdiği ziyarette ve akabinde bizim gerçekleştirmiş olduğumuz programlarda, üyelerimizin yaşamış olduğu sorunları ve çözüm önerilerini gündeme aldık” diyen Başkan Bulut, konu başlıklarına da kapsamlarıyla yer verdi. Meclis toplantısının akabinde iftar programına geçildi. 

BAŞKAN BULUT’TAN BAYRAMLAŞMAYA DAVET 

KOTO Başkanı Necmi Bulut’un, KOTO Meclis Başkanı Akın Doğan ve Yönetim Kurulu üyeleri ile birlikte ev sahipliği yaptığı iftar programına, Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, SGK İl Müdür Yardımcısı İsmail Yılal ve Vergi Dairesi Başkan Yardımcısı Akın Rıfat Aydoğdu ve meclis üyeleri katıldı. Vali Yavuz, il protokolü ve meclis üyesi konuklarına hitaben konuşma yapan KOTO Başkanı Necmi Bulut, 2 Mayıs 2022 Pazartesi günü (Bayramın 1. günü) 12.00/ 13:30 saatleri arasında Oda hizmet binasında gerçekleştirilecek olan KOTO Üye Bayramlaşma Programı'na davet etti. 

VALİ YAVUZ: YENİ BİR KAPI AÇILACAĞINI UMUT EDİYORUM

Vali Seddar Yavuz da, üretime, ekonomiye ve istihdama katkı sunan iş dünyasına teşekkür ederek, “Bugün burada sizlerle bir arada olmaktan dolayı duyduğum memnuniyeti belirtiyor, Ramazan Bayramınızı şimdiden tebrik ediyorum. Dünyanın son derece acımasız belki de dünya tarihindeki en kurak, alimlerin yetişmediği, toplumun aydınlatılamadığı, bilgiye rağmen vahşetin arttığı bir dönemden geçiyoruz. Öteden buyana bilgi arttıkça refahın ve insanlığın artacağı gibi bir düz mantıkla akıl yürütülürdü. Oysa bilgi arttıkça vahşetin arttığını, daha çok zulmün hakim kılındığını, insan ölümlerinin, açlığın bile istatistik olarak değerlendirildiği son derece kurak, kötü ve acımasız bir dönemden geçiyoruz. Bu belki de insanoğlunun en önemli sınavlarından bir tanesi. Bu noktada sizlerin birlik ve beraberliği, çalışması, gayreti ve Allah’ın da izniyle bu buhranlı dönemden bizler için yeni bir ufuk ve yeni bir kapı açılacağını umut ediyorum.

ÜRETİM BİZİM ÖNCELİĞİMİZ OLMALI

Birçok mal ve hizmetin yurt dışına ihraç edildiğini belirten Vali Yavuz, “Lütfen ümitsiz olmayın. Özellikle Avrupa’daki üretimin azalmasıyla birlikte Türkiye’de çok yoğun bir üretim yapıldığını görmekteyiz. Birçok mal ve hizmet yurt dışına ihraç ediliyor. 225 milyar Dolarlık ihracat rakamlarının yakalanmasını da böyle izah etmek gerekir. Önümüzdeki süreç için üretmeye, çalışmaya devam edin. Canınızı sıkmayın ve moralinizin bozulmasına izin vermeyin. Size söylenen ne kadar olumsuz şey varsa dikkatli olun, hesabınızı iyi yapın ama endişeye kapılmayın. Endişeye kapılacak bir durum söz konusu değil. Türkiye öyle ya da böyle herkesin elini sıkmak için sıraya gireceği bir ülke olacak. Bunda zerre kadar tereddüt yok. Bizim yapmamız gereken tek şey moralimizi bozmadan çalışmak, inat etmek ve alana koşmaktır. Ne kadar koşarsak alanda o kadar başarılı oluruz. 33 senedir bu devlete hizmet eden biri olarak gördüğüm şey; bizi yıkabilecek bir güç yok. Rusya-Ukrayna krizi bizi her ne kadar olumsuz etkilese bile siyasi sonuçları itibariyle Türkiye’nin bölgedeki önemini bir kez daha ortaya koymuştur. Türkiye vaz geçilebilecek bir ülke değildir. Bu duygularla Ülkemizin ekonomisine, ihracatına ve istihdamına sağladığınız katkılardan dolayı teşekkür ediyor, yaklaşan Ramazan Bayramınızı en kalbi duygularımla tebrik ediyorum” dedi. Vali Yavuz iftar programını düzenleyen Ticaret Odası Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyelerine teşekkür etti. 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.