BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Kent Bayramlaşmasına yoğun ilgi 

Kocaeli Valiliği, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Kocaeli Kent Konseyi'nin düzenlediği “34. Kocaeli Kent Bayramlaşması” yoğun ilgi gördü.  

02 Mayıs 2022 11:40
Kent Bayramlaşmasına yoğun ilgi 

Kocaeli Valiliği, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Kocaeli Kent Konseyi'nin düzenlediği “34. Kocaeli Kent Bayramlaşması” Ramazan Bayramı’nın ilk gününde Kocaeli Kongre Merkezi’nde gerçekleşti. Geniş bir katılımla gerçekleştirilen bayramlaşmada konuşan Başkan Büyükakın; “Bir ve beraber olduğumuz, sarıldığımız tokalaştığımız bayramları özlemişiz açıklamasında” bulundu.

GENİŞ KATILIM

Kocaeli Valiliği, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Kocaeli Kent Konseyi'nin düzenlediği ve bu yıl 34. gerçekleştirilen geleneksel “Kocaeli Kent Bayramlaşması” Ramazan Bayramı'nın ilk gününde Kocaeli Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. Bayramlaşmaya Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, AK Parti Kocaeli Milletvekilleri Fikri Işık, İlyas Şeker, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kocaeli Deniz Eğitim Öğretim ve Garnizon Komutanlığına atanan Tümamiral Ayhan Gedik, Eski Milletvekili Kemal Köse, Kazım Dinç, Hikmet Erenkaya, KOÜ Rektörü Prof. Dr. Sadettin Hülagü, Gebze Teknik Üniversitesi Rektörü Muhammed Hasan Arslan, Kocaeli İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Ümit İlbayı, Kocaeli İl Emniyet Müdürü Veysel Tipioğlu, Kocaeli Kent Konseyi Başkanı Ali Korkmaz, Siyasi Parti İl Başkanları, İlçe Belediye Başkanları, STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

“DAHA NİCE BAYRAMLAR KUTLAYACAĞIZ”

Selamlama konuşmasını yapan Kent konseyi başkanı Ali Korkmaz; "34. kez düzenlediğimiz Kent Bayramlaşmamıza hoş geldiniz. Toplumun birlik ve beraberliğini pekiştirmede bayramların büyük önemi vardır. Birlik ve beraberlik içinde olmayı çok önemsedik. Daha nice bayramları meydanlarda kutlamak dileğiyle hepinizi selamlıyor, Ramazan Bayramınızı tebrik ediyorum” açıklamasında bulundu.

“SARILMAYI ÖZLEMİŞİZ”

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, “34. kez düzenlenen kent bayramlaşmamız Kocaeli’nin birliğinin göstergesi. Bu bayramlar vesilesiyle küskünlükleri ve dargınlıklarımızı bir kenara bırakıp bir araya geliyoruz. Pandemi nedeniyle ayrı geçirdiğimiz bayramlarımız oldu. Allaha şükür bugün birlikteyiz. Kucaklaşmayı, sarılmayı tokalaşmayı özlemişiz” ifadesini kullandı.  

“BAYRAM BİR VE BERABERSEK BAYRAMDIR”

Bayramlaşma programında konuşan Kocaeli Valisi Seddar Yavuz; “Kocaeli Türkiye’nin önemli illerinden biri. Kocaeli’nde geleneksel hale gelen bir bayram programında sizlerle olmaktan dolayı çok mutluyum. Bayramlar, toplumumuz için özel günler. Bayramlar bizim için önemli günler. Özellikle Ramazan bayramı garibanlara ulaşılması gereken günlerdir. Ramazan ayı süresince 53 Bin ailemize ulaştık ve yardımlarımızı ulaştırdık. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanımıza sizin huzurunuzda teşekkür ediyoruz. Kapı kapı dolaşarak yardımları ulaştırdılar. Yardımlaşma ve dayanışma olmadan orucun, iftarın ve bayramın bir anlamı yoktur. Bir ve beraber olduğumuz sürece bayram bayram olur” dedi. 

GELENEKSEL HATIRA FOTOĞRAFI

Konuşmaların ardından Kent Bayramlaşması gerçekleştirildi. Alanda katılımcılara Kocaeli’nin yöresel lezzeti mancarlı pide ikramı yapıldı. Bayramlaşmanın ardından ise geleneksel hatıra fotoğraf çekimi gerçekleşti. 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.