BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Başkan Hürriyet: Ne mutlu eğri zamanda doğru durabilene

İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet, Bayraktar Köyü’nde gerçekleşen Hıdırellez kutlamalarında yaptığı konuşmada Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan’ı idam edilmelerinin 50’nci yılında andı. 

06 Mayıs 2022 12:34
Başkan Hürriyet: Ne mutlu eğri zamanda doğru durabilene

İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet, “Bugün günlerden 6 Mayıs. Bugün günlerden Deniz, Hüseyin, Yusuf. 3 yürek, 3 can, 3 sonsuz darağacına korkusuzca yürüdü. Adettendir bizde en sevdiklerini Hıdırellez sabahı gül dalına asarlar. Kan bulaşır sevgine, Deniz, Yusuf, Hüseyin niyetine. Memleket sevdası bitmesin diye. Türkiye’nin tam bağımsızlığından başka bir şey istemediler aslında. Bedenler belki idam edilir, bedenler belki yok edilir ama düşünceler, mücadele asla asılamaz ve asla yok edilemez. 

“NE MUTLU EĞRİ ZAMANDA DOĞRU YERDE DURABİLENE”

Bu mücadele Kuvayi Milliye’den Deniz’lere, Yusuf, Hüseyin ve Erdal’dan Uğur Mumcu’lara ve Gezi Parkı’na kadar yurdumuzun aydınlık geleceğine gönül vermiş milyonların mücadelesidir değerli canlar. Bu mücadelede sadece bedenini kaybetmiş ama düşünceleri bizimle birlikte hala ışık olan ve hala yaşayan tüm canları rahmetle ve şükranla anıyorum. Ne mutlu eğri zamanda doğru yerde durabilene” ifadelerini kullandı. 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.