BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

İztop Park Evleri’nde seçim şaibeli diyenleri haklı çıkaran rapor!

İzmit Alikahya Atatürk Mahallesi sınırları içinde yer alan İztop Park Evleri’nde ikamet edenlerin site yönetimi seçimlerinin şaibeli olduğuna dair iddialarını haklı çıkaran bir gelişme yaşandı. Seçimin iptali için açılan davada seçimlerin yönetim planına aykırı olduğu bilirkişi raporuna da yansıdı. Mahkemeden seçimin tekrarlanması kararı çıkması bekleniyor. Yargı süreci devam ederken İztop Park Evleri Site Yönetim Kurulu Başkanı Barış Bal’ın görevinden ayrılması ve aynı yönetim tarafından daha sonra denetici olarak görevlendirilmesi de dikkat çekti. 

09 Mayıs 2022 19:24
İztop Park Evleri’nde seçim şaibeli diyenleri haklı çıkaran rapor!

Yaklaşık 1 yıldır İztop Park Evleri Site Yönetimin şaibeli bir seçimle işbaşına geldiklerine dair iddialar yüksek sesle dile getiriliyor. Seçimlerin iptaline ilişkin açılan davada da artık sona gelindi. 

Seçimin yönetim planına aykırı olduğu mahkeme tarafından tayin edilen bilirkişi heyetinin raporuna da yansıdı. Yine yönetici Ayla Çetin ve muhasebeci Sevinç Erbaş’ın aldıkları vekaletlerin usulsüz olduğu da bilirkişi raporunda yer alan başka bir detay. Mahkeme kararı ile seçimin tekrarlanması kuvvetle muhtemel görünüyor.

Yargı süreci devam ederken İztop Park Evleri Site Yönetimi Başkanı Barış Bal başkanlık görevini bıraktı ve aynı yönetim tarafından bu seferde denetici yapıldı. Kuşkusuz bu durum yönetmeliğe de uygun, lakin 1 yıldır başkanlık görevini yürüten kişi kendi işlerini mi denetleyecek? 

Site sakinleri ‘Eski başkan şimdiki denetçi, pekala bu kimi denetleyecek? Kendi yaptığı mevzuata aykırı işleri denetleyip kendini ve yönetimini aklama operasyonumu yapacak? Şeklindeki sözlerle haliyle bu duruma tepki de gösteriyorlar.

Site sakinleri adına aynı konuyla ilgili yapılan yazılı açıklamanın içeriği de şöyle: 

Sayın Barış Bal şaibeli bir seçimle işbaşına geldiniz, sizden başka bu görevi yapacak kimse yok mu? Bir gün yönetici, bir gün denetçisiniz, yarın ne olacağınız belli değil.

Sizin usulsüz işlerinizden bıktık. Sitemize daha fazla zarar vermeyin, hak etmediğiniz o koltukları bırakıp gidin. Burada yaşayan 518 site sakininin aklı ile dalgamı geçiyorsunuz? 

Site sakinleri olarak aidat ödüyoruz ama ödediğimiz aidatın karşılığı olan hizmeti alamıyoruz. Şaibeli alımlarla ilgili iddiaları kendilerine ilettiğimizde yönetimden hiç bir şekilde olumlu cevap da alamıyoruz. 

Yönetim sorumluluğunu yerine getirmediği, sorunlara çözüm bulmadığı gibi tepki gösteren site sakinlerine sizden başka şikayet eden yok şeklindeki sözlerle ukalaca karşılık da veriyorlar.

Aidatlar çok yüksek denilince de evlerinizin de değeri arttı diye ciddiyetsiz, komik ve mesnetsiz cevaplar alıyoruz. Bizler hizmet istiyoruz, çıkar amaçlı harcamalarınızdan bıktık. 

Seçimde biz para ve maaş almıyoruz hizmet için varız dediler. Fakat huzur hakkı adı altında para alıyorlar ve aidat ödemiyorlar. O koltukları bırakmak istememelerinin, bu kadar oyunun sebebi budur. 

Fakat o koltukları bırakmak zorunda kalacaksınız O zaman bu komşularınızın yüzüne nasıl bakacaksınız? Hizmet edilsin hesap verilsin, tabi ki huzur hakkı alınsın. Lakin bizim ödediğimiz aidatlarla kişisel çıkar sağlanıyor, site sakinleri olarak bu durum zorumuza gidiyor. Gereksiz harcamalardan dolayı, kasada para kalmadığı gibi ciddi borç yükü altına girilmiş olmasından da endişe ediyoruz.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.