banner410

BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Komik olmayın, dürüst olun

İzmit Belediyesi Başkan Yardımcısı Yaşar Kardaş 19 Mayıs etkinlikleri için kullanmak istedikleri Milli İrade Meydanı alanı izni ile olumsuz dönüş olması üzerine bir basın bildirisi yayınladı. 

10 Mayıs 2022 04:21
Komik olmayın, dürüst olun

Kardaş şunları söyledi;

Gülünç olmayın, dürüstçe söyleyin

‘İzmit Belediyesi olarak tek isteğimiz bu kentin diğer 11 belediyesi ile eşit haklara sahip olmak. Bu kent insanının iradesi ve oyları ile seçilen bir belediye ve o belediyenin başkanının ‘Bizden değil’ mantığı ile farklı muamele görmesini artık açık ve net bir şekilde kent halkına havale ediyoruz. Geçtiğimiz günlerde İzmit Belediyemizin 19 Mayıs etkinlikleri ve halk konseri kapsamında kullanmak üzere eski adıyla Perşembe Pazarı alanı yeni adıyla Milli İrade Meydanını talep ettik. Ki yine tüm kent halkının bildiği üzere o alanın kullanım hakkı Kocaelispor Derneğine ait. Kendileri bu talebimize ilk etapta son derece olumlu yaklaştılar. Ancak gelin görün ki Kocaeli Büyükşehir Belediyesi yetkilileri İzmit Belediyesinin bu talebini olumlu bulmayarak alanı 19 Mayıs etkinliklerinde kullanılmak üzere bize vermeyi reddetmişler. Sebep olarak ne göstermişler biliyor musunuz? O tarihlerde Kitap Fuarı olduğundan dolayı kitap fuarına katılacak olanlar araçlarını Milli İrade Meydanı alanına bırakacaklar ve oradan raylı taşıma sistemi ile fuar alanına geçeceklermiş. Hemen hatırlatmakta fayda var ki Kitap Fuarı Seka Parkın sonundaki Kongre Merkezinde yapılıyor. Bunu hem aradaki mesafeyi, hem de yeni kongre merkezindeki otopark alanının büyüklüğünü gözünüzün önüne getirin diye özellikle hatırlatmak istedim. Yani keşke böyle herkesin kahkahalarla güleceği bir bahane üretmek yerine dürüstçe siyasi olarak size prim yaptırmamak adına buna izin vermiyoruz diyebilseydiler. 

İzmit Belediyesini yok saymak kimsenin haddi değil

Bu başımıza ilk kez gelmiyor. Daha birkaç gün önce Balören’de gerçekleştirilen Hıdrellez Şenliklerinde İzmit Belediye Başkanı Sayın Av. Fatma Kaplan Hürriyet hanımefendiyi etkinliklere hiç katılmamış, İzmit Belediyesinin de bu etkinliklerde sanki hiç payı yokmuş gibi algı oluşturma çabalarına artık halk direkt olarak kendisi cevap veriyor. Bakın bizim kültürümüzde bayramlar birlik beraberliği pekiştiren unsurlardır. Kent bayramlaşmasında bu kentin merkez ilçe belediyesinin başkanının ismini anmamak için özel çaba harcanıyor,  yokmuş gibi muamele yapılmaya çabalanıyorsa kimse kusura bakmasın ama bu kent insanının özgür iradesi ile seçtiği belediye başkanını yok saymak kimsenin haddi değildir. 

Güneş Sahnesindeki ATENA konserine herkesi bekliyoruz

Buradan şunu belirtmek istiyorum ki bize yapılan bu hareketleri şahsımıza değil kent halkının iradesine yapılan saygısızlık olarak adlandırdığımız için mücadelemizi siyasilerin iç hesaplaşmaları için değil, kent halkının kazanımları için inatla sürdüreceğiz. 19 Mayıs etkinlikleri kapsamındaki ATENA gurubunun katılacağı halk konserini Milli İrade Meydanı alanında yapmak istemekteki amacımız, o civarın esnaflarının da bu işten kazanç sağlaması yönünde idi. İzin vermediler. Sağlık olsun. 29 Ekim’deki konserimizin kalabalığından korkanlara cevabı yine bu kent halkı verecek. 19 Mayıs’ta ATENA gurubunun katılacağı halk konserini yine Leyla Atakan Kocaeli Sanayi Fuarı alanı içerisindeki Güneş sahnesinde yapacağız. Bu saçma sapan ayırımcılığa bu kentin insanı yine kalabalığı ile cevap verecek. Yeni bir rekor ve harika bir konser için tüm kent halkını 19 Mayıs tarihinde Leyla Atakan Kocaeli Sanayi Fuarının içerisindeki Güneş sahnesine bekliyoruz. 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.