banner410

BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

İzmitliler Ermenek yolcusu

Kocaeli'nde bulunan 14 Rumeli ve Balkan dernekleri temsilcileri Karaman Ermenek ve Mut Belediyesi'nin misafiri olacak.  

11 Mayıs 2022 12:24
İzmitliler Ermenek yolcusu

Karaman iline bağlı Ermenek Belediyesi'nin geleneksel olarak düzenlediği Türkçe'nin resmi devlet dili oluşunun 745. yılı törenlerine katılacak olan ilimiz Rumeli ve Balkan dernekleri temsilcileri bu akşam Anıtpark’tan 40 kişilik kafile ile hareket edecek. 

Yapılacak olan Dil Bayramı ve Karamanoğlu Mehmet Bey'i anma törenleri programı 12 Mayıs Perşembe akşamı halk ozanların deyişleriyle başlayacak. Cuma günü Balkusan köyünde  Karamanoğulu Mehmet Bey'in anıt mezarın ziyareti, Türk dili fermanın okunması halkoyunları gösterileri ve çeşitli etkinliklerle devam edecek. 

İlimiz göçmen dernek temsilcileri Karamanoğlu Mehmet bey Dil ve Kültür Derneği yöneticileri ile de bir araya gelerek kültür alışverişinde bulunup cumartesi günü ilimize dönecekler.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.