banner410

BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Halkı yanıltma konusunda hakkınızı teslim etmek gerek

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İzmit koordinatörü Hasan Ayaz’ın Milli İrade Meydanı’nın 19 Mayıs etkinlikleri için İzmit Belediyesine tahsisi konusunda İzmit Belediye Başkan Yardımcısı Yaşar Kardaş’a cevap vermesi üzerine Yaşar Kardaş bir bildiri yayınladı.  

11 Mayıs 2022 11:42
Halkı yanıltma konusunda hakkınızı teslim etmek gerek

Kardaş ‘Hasan kardeşim halkı yanıltmaya çalışmak konusunda da, yalan söyleme konusunda da hakkınızı teslim etmek gerekir ki sizinle asla yarışamayız. Bizim birbirimizden haberimiz var çok şükür ama anladığım kadarıyla sana anlatılmayanları savunmak zorunda kaldığın için senin yaşanan durumlardan pek haberin yok. Yazık sana senin ağzına yakışmayacak kelimeleri monte edip toplumun önüne atmışlar’ dedi. 

İzmit Belediye Başkan Yardımcısı Yaşar Kardaş sözlerini şöyle sürdürdü;

MİLLİ İRADE MEYDANI KİME TAHSİSLİ?

‘Dün kent basınında İzmitli bir kardeşimiz olan Sevgili Hasan Ayaz’ın sözlerini üzülerek ve endişeyle okudum. Demek siyaset insanların yapılarını değiştirecek kadar enteresan boyutlara gelmiş. Ben bu tarz polemiklere cevap vermem ama Hasan Ayaz’ın açıklamalarına kent halkını açık ve net bir şekilde bilgilendirmek adına bu defalık cevap veriyorum. İzmit Belediyesi olarak 19 Mayıs tarihinde gerçekleştireceğimiz etkinlik için gerekli prosedürlerin tamamını yerine getirdik. Biz konser etkinliğimizi eski adı Perşembe Pazarı alanı olan yeni adıyla Milli İrade Meydanında gerçekleştirmek istiyorduk. Bu isteğimizi de Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin bu alanı tahsis ettiği Kocaelispor’u Sevenler Derneği İktisadi İşletmesine yazılı olarak yaptık. Fakat şunu belirtmekte fayda var ki prosedür gereği aynı yazıyı tahsis edilen dernekle birlikte Kocaeli Büyükşehir Belediyesine de yazdık. Hani Hasan Ayaz Kardeşim belgelerini yayınlamış ya, keşke kendi ifadeleri ile halkı kandırmaya kalkmayıp o derneğe aynı tarihli yazdığımız yazıyı da yayınlatmış olsaydı. O yazı da, derneğin bize verdiği cevap da ektedir. Bu kardeşimiz bize birbirlerinden haberleri yok derken anladığımız kadarıyla Milli İrade Meydanı alanının bu derneğe tahsisli olduğundan kendisinin haberi yok. 

KOCAELİSPOR DERNEĞİNİ BU DURUMA DÜŞÜRMEKTEN UTANMADINIZ MI?

İzmit Belediyesi olarak Milli İrade Meydanı alanını 19 Mayıs konserimizde kullanmak için Kocaelispor’u Sevenler Derneği İktisadi İşletmesine yazılı başvurumuzu yaptıktan sonra dernekten bize ret cevabı geldi. Başkanı bizzat aradım ki bunu kendisine de sorabilirsiniz. Yönetim kurulunun bu durumu uygun görmediğini söyledi bana. Sonrasında yine dernek yönetim kurulundan bir başka kardeşimi arayıp uygun görmeme sebeplerini sorduğumda bu durumdan kendilerinin haberinin olmadığını aktardılar bana. Biz sebebin peşine düşünce de Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin bu alanı o tarihte etkinliği süren Kitap Fuarının otopark alanı olarak kullanacağını, araçların buraya bırakılıp vatandaşın raylı sistem ile fuar alanına gideceğinin kendilerine aktarıldığını söylediler.

Siz bu söylem ve belgelerinizle koskoca bir alanı kentin simgesi olan Kocaelispor adına tahsis ettiğiniz bir derneği böyle bir duruma düşürmekten, kukla gibi kullanmaktan hiç utanıp sıkılmadınız mı? Şimdi bu noktada Ayaz kardeşime soruyorum ‘Kim yalan söylüyor gördün mü Hasan kardeşim. Yalan kimin ağzına yuva yapmış gördün mü? Halkı kandırmaya, yanıltmaya çalışan, siyaset yapan kimmiş gördün mü Hasan kardeşim’ Biz 19 Mayıs tarihinde yapacağımız konserimizi Milli İrade Meydanında yapsak da 100 küsur bin insanı o alana toplayacağız, Leyla Atakan Kocaeli Sanayi Fuarının içerisindeki Güneş sahnesinde yapsak da. Çapsız bürokratlar demişsin ya o senin çapsız bürokratların anlamsız bir şekilde bizi engellemeye devam ettikleri sürece biz yükselmeye devam edeceğiz. Bir kere daha söylüyorum ki tüm halkımızı 19 Mayıs’ta Leyla Atakan Kocaeli Sanayi Fuarı içerisindeki Güneş sahnesinde yapacağımız ATENA konserine bekliyoruz. 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.