BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Kandıra’daki çevre katliamı TBMM gündeminde

Kandıra’da bulunan ve pek çok vatandaşın kullandığı Sarısu Çayı’nın kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından kirletildiği iddiası Kocaeli basınında yer almış, hatta yetkililer tarafından sudan numune alınmıştı. İYİ Parti konunun takipçisi oldu. İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, çevre katliamını soru önergesi ile Meclis gündemine taşıdı.  

11 Mayıs 2022 02:02
Kandıra’daki çevre katliamı TBMM gündeminde

Türkkan, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un cevaplaması isteği ile soru önergesi verdi. 

SARISU ÇAYI’NDAKİ KİRLİLİĞİN ÇAYIN GEÇTİĞİ MAHALLELERDE HAYVANCILIK VE SERACILIK YAPAN ÜRETİCİLER İÇİN TEHLİKE OLUŞTURMASINA KARŞI ALINMIŞ TEDBİRLER VAR MI?

Önergesinde; 

Kocaeli’nin Kandıra İlçesi’nde yer alan Arıklar Göleti’nden başlayan ve Sarısu mevkiinden denize dökülen Sarısu Çayı iddiaya göre kimliği belirsiz kişi veya kişiler tarafından kirletildiğini, çay üzerinde köpüklenme görüldüğünü, Karlı, Bozburun, İncecik, Ferizli, Lokmanlı ve Akbal mahallelerinden geçen Sarısu Çayı’ndaki kirliliğin bu mahallelerde hayvancılık ve seracılık yapan üreticiler için ciddi tehlike oluşturduğunu yazan Türkkan, konu ile ilgili Bakan Kurum’a 4 soru yöneltti. 

Türkkan Bakan Kurum’a şu soruları yöneltti:

1-Kocaeli Kandıra’daki Sarısu Çayı’ndan alınan numune sonucu ne zaman belli olacaktır, bu sonuca göre nasıl bir yol izlenecektir?

2-Birçok mahalleden geçen Sarısu Çayı’ndaki kirliliğin bu mahallelerde hayvancılık ve seracılık yapan üreticiler için tehlike oluşturmasına karşı alınmış tedbirler bulunmakta mıdır, bu tedbirler nelerdir?

3-Sarısu Çayı’nın eski haline dönmesi için Bakanlık olarak uygulanması düşünülen çalışmalar bulunmakta mıdır, bu çalışmalar nelerdir?

4-Sarısu Çayı’nın tekrar bu şekilde kirletilmemesi için Bakanlık hangi uygulamaları hayata geçirecek, hangi tedbirleri alacaktır?

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.