BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Kılıçdaroğlu’na hakaret eden o müdür görevden alınsın çağrısı

CHP Derince İlçe Başkanı Elvan Sarım, Kemal Kılıçdaroğlu ve Özgür Özel’le ilgili paylaşımları nedeniyle Derince Belediyesi Kültür Müdürü Hüseyin Demirkan’a sert sözlerle tepki gösterdi.  

11 Mayıs 2022 11:27
Kılıçdaroğlu’na hakaret eden o müdür görevden alınsın çağrısı

İşte o açıklamanın içeriği:

Derince Belediyesinde Kültür Müdürü olarak görev yapan Hüseyin Demirkan’ın sosyal medya hesabında Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu, milletvekillerimiz ve partililerimiz hakkında ağır itham, hakaret ve çirkin söylemlerde bulunması hakkında Cumhuriyet Halk Partisi Derince İlçe Başkanlığı olarak açıklama yapmak gereği duyulması üzerine;

Derince Belediyesi Kültür Müdürü Hüseyin Demirkıran’ın bu davranış ve söylemleri Devlet Memurluk Kanunu Madde 7, Anayasa Madde 68/5 Memurların tarafsızlığını sağlamak ve bazı usulsüz davranışların kesin şekilde önlenmesi amacıyla getirilmiş bu maddeyle çeliştiği gibi ahlaki olarak da yanlış ve temsil ettiği siyasi irade için bile abartılı bir tavırdır.

Hüseyin Demirkıran hali hazırda AKP’nin yaratmaya çalıştığı kutuplaştırıcı dili, siyasi nezaketsizliği ve yandaş bürokrasiyi çok net bir şekilde temsil eden ve bu tür davranışları ödüllendiren bir mekanizma işletmesini de simgeleyen bir örnektir.

Paylaşımlarında dilimizi yanlış kullanan, yalan ve iftiralar ile insanları kin ve düşmanlığa iten, vasıfsız, lakayıt ve kültürden bihaber bu kişinin “Kültür Müdürü”olarak atanması da ancak bu siyasi iradenin vizyonuyla bağdaştırabilir.

CHP Derince İlçe Başkanlığı olarak Hüseyin Demirkıran’ın sadece görevinden alınmasını değil, Derince Belediyesi’ni yönetenlerin liyakate ve hukuka uygun ve temsil ettikleri partiye değil Derince halkına layık görevlendirmelerde bulunması ısrarımızı sürdüreceğiz.

Cumhuriyet Halk Partili Derince Belediye Meclis Üyelerimizin Derince Belediyesi’ne ilettiği dilekçenin ve şahıs hakkında nasıl bir süreç izleneceğinin takipçisi olacağımızı aynı zamanda söz konusu paylaşımların CHP Genel Merkezimize iletildiğini ve hukuki işlemin başlatıldığını kamuoyunun ve partililerimizin bilgisine sunuyoruz.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.