BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Başkan Hürriyet, sürdürülebilirlik çalışmalarını Dünya Kongresi’nde paylaşıyor

İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet, üç gün boyunca devam edecek olan ICLEI Dünya Kongresi’nde kentimizi temsil ederek İzmit’te gerçekleştirilen sürdürülebilirlik çalışmaları hakkında paylaşımlarda bulunuyor. 

12 Mayıs 2022 14:30
Başkan Hürriyet, sürdürülebilirlik çalışmalarını Dünya Kongresi’nde paylaşıyor

İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet’in kentimizi temsil ettiği ICLEI Dünya Kongresi İsveç Malmö Belediyesi ev sahipliğinde gerçekleşirken kongrenin ilk gününde katılımcıların sürdürülebilirlik alanındaki deneyimleri paylaşıldı ve fikir alışverişini teşvik edecek atölye çalışmaları gerçekleştirildi. Ardından İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet ve Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı’nın görüşlerini paylaştığı üst düzey diyalog toplantısı ICLEI Avrupa Bölgesi sorumlusu Wolfgang Teubner’in katılımıyla gerçekleşti.

ULUSLARARASI İŞ BİRLİĞİ HEDEFLENİYOR

Yerel yönetimlerin sürdürülebilir ve doğa temelli projelerini hayata geçirmekte yaşadığı finansal zorluklar ve Avrupa Yeşil Mutabakatının uygulanması için yürütülen çalışmalar hakkında bilgi alan Teubner, ICLEI üyesi yerel yönetimlerin proje işbirliklerinin önümüzdeki süreçte geliştirilmesi ve finansal kaynaklara ulaşımının sağlanabilmesi için ICLEI Avrupa Bölgesi olarak daha fazla çaba sarf edeceklerini belirtti. Toplantı sonunda ICLEI üyesi yerel yönetimler ve sürdürülebilirlik çalışmalarına önemli katkı sağlayan kuruluş temsilcileriyle İzmit Belediyesinin bu alandaki çalışmaları ve mevcut projeleri aktarılarak uluslararası iş birliğini hedefleyen ağ kurma faaliyetleri görüşüldü.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.