BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

banner401

Başiskele’de Anadolu’yu Mayalayan Gazi Dervişler konuşuldu

Başiskele’de yakın zamanda hizmete alınan Kitaphane’de “Tarih, Edebiyat ve Kültürel Söyleşiler” programının ilki gerçekleştirildi. 

13 Mayıs 2022 18:16
Başiskele’de Anadolu’yu Mayalayan Gazi Dervişler konuşuldu

Tarihçi-Yazar Volkan Şenel’in moderatörlüğünde geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen söyleşide Prof. Dr. Haşim Şahin, “Anadolu’yu Mayalayan Gazi Dervişler” konusunda bilgiler aktardı.

Başiskele’nin Başiskele Belediye Başkan Yardımcısı Sema Arat, Başiskele İlçe Milli Eğitim Müdürü Cemil Akkaya, Başiskele Kent Konseyi Başkanı Ayşenur Kahraman Aytekin ve çok sayıda vatandaş katıldı.

PROF. DR. ŞAHİN: “OSMANLI’NIN TEMELİNDE TASAVVUF VARDIR”

Tarihçi-Yazar Prof. Dr. Haşim Şahin, Osmanlı Devleti’nin kuruluşundan itibaren İslamiyet’in önemine vurgu yaptığı konuşmada tasavvuf ehli şahsiyetlerin Anadolu’yu nasıl mayaladıkların anlattı.

 Haşim Şahin, “Kösedağ Savaşı’nın öncesinde ve sonrasında, Moğol baskısından kaçan çok sayıda ahi, derviş, şeyh ve fakih gibi unvanlar taşıyan zümreler Anadolu’ya yerleşmişlerdir. İşte bu gruplar, Osmanlı Devleti’nin kuruluş döneminde yaptıkları çalışmalarla toplum hayatına yön vermiş, tasavvuf kültürünün Anadolu coğrafyasında kök salmasını sağlamış, Osmanlı Devleti’nin kuruluşuna rehberlik etmişlerdir.” dedi.

Katılımcıların sorularının da cevaplandırıldığı program sonunda Başiskele İlçe Milli Eğitim Müdürü Cemil Akkaya tarafından Prof. Dr. Haşim Şahin’e tablo takdim edildi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner393