BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

İzmitliler Dil Bayramı’nı Ermenek’te kutladı

Kocaeli'nde bulunan 14 Rumeli ve Balkan dernekleri temsilcileri Karaman Ermenek’te 745’nci dil Bayramına katıldı.  

14 Mayıs 2022 06:44
İzmitliler Dil Bayramı’nı Ermenek’te kutladı

Ermenek ve Mut Belediyesi'nin misafiri olan Balkan Rumeli dernek temsilcileri Ermenek Belediyesi'nin geleneksel olarak düzenlediği Türkçe'nin resmi devlet dili oluşu çeşitli törenlerle kutlandı. Mut, Ermenek ve Anamur kaymakamları ile belediye başkanları katıldığı törende halk oyunları, Türkçe söz pankartların resmi geçişi, Yöresel Saya halk oyunu deve gösterisi yapıldı. 

Karamanoğlu Mehmetbey Dil ve Kültür Derneği başkanı Habib Çalışkan Kocaeli heyeti ile yakından ilgilenerek Karamanbey ve Mehmet Bey’in anıt mezarını gezdirip, Karamanbey tarihçesi hakkında bilgi verdi. 14 Göçmen derneği temsilcileri Mut belediye başkanı Volkan Şeker, Ermenek belediye başkanı Atilla Zorlu, Göktepe Belediye başkanı Mustafa Doğan ve Mut belediyesi Meclis üyesi Mehmet Yıldız'a ilgilerinden dolayı teşekkür edip plaket verdiler. 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.