banner411

BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

banner401

KOTO’dan müjde: Kandıra’ya özel yatırım destekleri verilecek 

Kocaeli Ticaret Odası’nın, Kandıra’nın, tarım ve turizm yatırım teşviklerinden üst düzeyde faydalanması amacıyla başlattığı girişimler sonuç verdi. Artık Kandıra’ya yapılacak yatırımlar 2 ve 3. Bölge statüsünden desteklenecek  

18 Mayıs 2022 14:37
KOTO’dan müjde: Kandıra’ya özel yatırım destekleri verilecek 

KOTO’NUN 5 YILDIR GÜNDEMİNDEYDİ 

Kocaeli Ticaret Odası’nın, kentimizin ekonomiye daha fazla değer katması için başlattığı bir girişim daha olumlu sonuç verdi. KOTO’nun 5 yıldır, bakanlık, milletvekili ziyaretleri, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği nezdinde gerçekleştirdiği girişimler neticesinde, kentimizin tarım ve turizm alanında gelişmeye en elverişli ilçesi Kandıra’nın, yatırım desteklerinden daha fazla faydalanmasının önü açıldı. 

KANDIRA’NIN ÖNÜ AÇILDI 

13 Mayıs 2022 tarihinde Cumhurbaşkanlığı kararıyla Resmi Gazete’de, yayımlanan “Yatırımlarda Devlet Yardımları Hakkında Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Karar” ile Kandıra ilçemizde OSB içerisinde olması durumunda 3. bölge teşvikleri, OSB dışında olması durumunda ise 2. bölge teşviklerinden yararlanılmasının önü açıldı. 

VERİLECEK ÖNEMLİ DESTEKLER 

Karara göre, Kandıra’nın OSB dışında kalan bölgede yürütülecek yatırım faaliyetlerine; KDV istisnası uygulanacak, gümrük vergisi muafiyeti sağlanacak, yüzde 20 oranında vergi indiriminden faydalanabilecek, sigorta primi işveren hissesi 3 yıl süreyle devlet tarafından karşılanacak, yatırım için yer tahsisi sağlanacak. OSB içinde kalan yatırım faaliyetlerine ise; KDV istisnası uygulanacak, gümrük vergisi muafiyeti sağlanacak, yüzde 30 oranında vergi indiriminden faydalanabilecek, sigorta primi işveren hissesi 6 yıl süreyle devlet tarafından karşılanacak, yatırım için yer tahsisi sağlanacak, Türkiye’deki bankalardan kullanacağı kredi ve kar payları 3 puan, döviz ve dövize endeksli kredi ve kar payları ise 1 puan olarak desteklenecek.

KOTO’NUN ÖNEMLİ BİR HEDEFİYDİ 

Konu ile ilgili açıklamada bulunan KOTO Başkanı Necmi Bulut, bu kararın alınmasında emeği geçen tüm kurumlara ilimiz adına teşekkür ederek, “5 yıldır üzerinde önemle durduğumuz önemli bir hedefimiz vardı; Kandıramızın, Kocaeli başta olmak üzere İstanbul gibi coğrafi yakınlığımız olan büyük metropollerin tarımsal ürün ihtiyacını karşılayacak yetkinliğe getirilmesi. Bunun için teşvik sisteminde revize yapılması ve ilçe bazlı sisteme Kandıra’nın da dahil edilmesi gerekiyordu. KOTO olarak, gerçekleştirdiğimiz her ziyaret ve programda bu konuyu yüksek sesle dile getirdik. Tüm kanallardan resmi girişimlerimizi yaparak, bu konuyu gündemimizde tuttuk. 

KANDIRA TARIM DEPOSU VE TURİZM DESTİNASYONU OLMAYA ADAY

Kandıramız ve ilimiz adına, bu kararın çıkması çok önemliydi. Karar oldukça memnuniyet vericidir. Emeği geçenlere yürekten teşekkür ediyorum. Şimdi gün, Kandıra’ya odaklanma günüdür. Kandıramıza turizm ve tarım başta olmak üzere yatırım yapacak iş insanlarını davet ediyoruz. KOTO olarak bizler Büyükşehir Belediyemizin öncülüğünde Tıbbi ve Aromatik Bitki Yetiştiriciliği Projesi’ni hayata geçirerek ilk adımı attık. Kandıramız bu kararla birlikte ilimizin ve bölge illerin tarım deposu ve turizm destinasyonu olmaya adaydır. Ulusal ve uluslararası firmaları yatırıma bekliyoruz” dedi. 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner393