banner410

BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Şanbaz Yıldız’dan bayrak tepkisi!

İYİ Parti Kocaeli İl Başkanı Şanbaz Yıldız, İzmit ilçesinde 19 Mayıs törenlerinde bayrak direğindeki ip makarasının bozuk olması nedeniyle göndere Türk Bayrağı çekilememesi üzerine değerlendirmelerde bulundu. 

19 Mayıs 2022 15:34
Şanbaz Yıldız’dan bayrak tepkisi!

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı için bugün resmi törenler yapıldı. Kocaeli’nin İzmit ilçesinde 19 Mayıs törenlerinde ise skandal bir ihmal yaşandı. Bayramlarda resmi törenlerin yapıldığı Atatürk Heykeli yanındaki bayrak direğine ip makarasının bozuk olması gerekçesiyle bayrak çekilemedi. İYİ Parti Kocaeli İl Başkanı Şanbaz Yıldız, bu olaya yaptığı yazılı açıklama ile eleştiriler yöneltti.

“GAYRİ CİDDİLER”

Yıldız, “Böylesi önemli ve tarihi belirli bir günde yaşanan bu ihmal bir skandaldır. Kentimizde milli hassasiyetlere verilen değeri göstermektedir. Bir resmi bayram öncesi tören yapılacak alan belliyken gerekli kontrollerin yapılmaması nasıl açıklanır. Bu gayri ciddi kadroların görevde olduğunu göstermektedir. Gençlik ve Spor İl Müdürü ve personeli ne iş yapar?

“SORUMLULARI İÇİN GEREKEN YAPILMALI”

Resmi bayram töreninde, alanda devlet protokolü varken Türk Bayrağı’nın göndere çekilmemesi geçiştirilecek, basite alınacak bir olay değildir. Sorumluları için gereken soruşturmanın bir an önce başlatılması gerekmektedir. İp makarasını kontrol etmekten aciz bir müdürlük olur mu? Bununla birlikte bu kentte gösteriş için milyonlar dökülürken milli hassasiyetlerin görmezden gelinmesini İYİ Parti olarak kınıyoruz.

İL MÜDÜRÜNE KILIK KIYAFET UYARISI

Yıldız, Gençlik ve Spor İl Müdürü İbrahim Aktürk’ün törenlere kirli sakal ile  katılmasına ve çelenk sunumu sırasına atamızın huzuruna güneş gözlüğü ile çıkmasına da eleştiriler yöneltti. Yıldız, “Müdür Bey önce sorumluluklarını yerine getirmeli, diğer yandan da resmi bir törene katılırken kılık kıyafetine dikkat etmelidir. Devlet ciddiyetinin ne olduğundan habersiz bir şekilde törende yer alması da kabul edilebilir bir şey değildir” ifadelerini kullandı.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.