banner410

BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Umuttepe’de eğlenceli buluşmalar

Vali Seddar Yavuz ve eşi Selda Yavuz’un önderliğinde başlatılan Büyükşehir Belediyesi ve Kocaeli Üniversitesi’nin destekleriyle Sevgi Evlerindeki çocukların üniversiteli gençlerle buluştuğu “Umuttepe’de Eğlenceli Buluşmalar” Festivali bugün büyük coşkuyla gerçekleştirildi. 

22 Mayıs 2022 17:05
Umuttepe’de eğlenceli buluşmalar

Umuttepe Atletizm Sahasında gerçekleştirilen etkinliğe Vali Seddar Yavuz ve eşi Selda Yavuz’un yanı sıra Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sadettin Hülagü ve eşi, İş İnsanları ile Üniversitenin bölüm hocaları ve öğrenciler katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan program, Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sadettin Hülagü ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın’ın selamlama konuşmalarıyla devam etti.  

Günümüzdeki yetiştirme yurtlarında gelinen son duruma değinen Vali Yavuz: “Değerli katılımcılar, öncelikle sizlerle bir arada olmak, aynı havayı teneffüs etmek bizim için mutlulukların en büyüğü. Sosyal devlet ve sosyal hizmetler alanında Türkiye Cumhuriyeti Devleti Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde büyük bir devrim gerçekleştirmiştir. Bu devlete 33 yıl hizmet etmiş, eski yetiştirme yurtlarını, oradaki koşulları, hizmetleri bizzat müşahede etmiş, içerisinde bulunmuş birisi olarak gerçekleri sizinle paylaşıyorum. Elbette Türkiye’nin imkânları o gün farklıydı, bugün farklı ama bir zihniyet devrimi de gerçekleştirdiğimizin altını çizmek istiyorum.” 



Kimsesizlerin Kimi Olmak, Devletin Asli Vazifesi ve Sorumluluğudur

Yerel yönetimler ile kamu alanındaki hizmetlere değinen Vali Yavuz, konuşmaların devamında ise şunları kaydetti:  “Kocaeli Üniversitesi Rektörümüz hem bilim insanı kişiliğiyle, hem bu şehre uzun yıllar hizmet etmesiyle ve üniversitemizi ülkemizin sayılı üniversitelerin arasına sokmasıyla, insani ilişkileriyle fark yaratan kıymetli bir bilim insanı. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanımız da hem hoca, hem vali hem de bürokrat sıfatıyla şehrimize ayrı bir fark katmaktadır. Sosyal hizmetler alanında Devletimizin ilgili organlarının yanında Büyükşehir Belediyemizin çok kıymetli hizmetleri var. Özellikle toplumun dezavantajlı kesimlerinin her daim yanında ve destekçisiyiz. Bizim en önemli görevlerimizden birisi toplumun dezavantajlı gruplarıyla kurduğumuz ilişki ve onlara sunduğumuz hizmetlerdir. Bu anlamda Valililerin en temel görevlerinden bir tanesi de aslında budur. Dolaysıyla imkânları olan, eğitim seviyesi yüksek insanların bize çok az ihtiyacı olur. Ama çalacak kapısı, arayacak telefon numarası olmayanların kısaca kimsesizlerin kimi olmak Devletin asli vazifesi ve sorumluluğudur. 

Bugün Valiliğimiz ve Büyükşehir Belediyemizin katkıları, Üniversitemizin ev sahipliği ve her zaman çok büyük desteklerini gördüğüm eşimin koordinasyonunda Devletin şefkatine ihtiyaç duyan sevgili evlatlarımıza güzel bir ortam hazırladık, onlarla güzel bir gün geçirmek üzere bir araya geldik. Kocaeli Üniversitesi Rektörümüz Prof. Dr. Sadettin Hülagü ve Büyükşehir Belediye Başkanımız Doç. Dr. Tahir Büyükakın’a desteklerinden dolayı çok teşekkür ediyorum. Mevla’m birlikteliğimizi, beraberliğimizi daim eylesin, milletimize ve devletimize zeval vermesin. Sevgili evlatlarımızla birlikte hoşça vakit geçirmek dileğiyle, hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum.” dedi. 

Konuşmaların ardından ilk olarak Sevgi evlerindeki çocuklarımız Üniversiteli gençlerimizden oluşan ekip liderlerinin yönetiminde gruplara ayrılarak pek çok farklı tema ve içeriklerle hazırlanan eğlenceli etkinliklerle eğlenerek öğrendiler. Yavuz Çifti ve beraberindeki protokol üyelerinin çocuklarımızın etkinliklerine eşlik ettiği “Umuttepe’de Eğlenceli Buluşmalar” Festivali günün ilerleyen saatlerine kadar büyük bir coşkuyla devam etti. 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.