banner410

BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Motorine büyük zam geliyor

Motorine yarın gece yarısından sonra 2.60 TL zam yapılacağı ileri sürüldü. Rekor zammın araç sahiplerini zor duruma sokacağı ve parkların araçlarla dolacağı tahmin ediliyor. EGPİS'in zamları açıklamaya son vermesinin ardından zam oranı sosyal medyada yer buldu. 

09 Haziran 2022 01:33
Motorine büyük zam geliyor

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) “Fiyatları etkileme" suçunu işlediği iddiasıyla Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası (EGPİS) Başkanı Fesih Aktaş hakkında dava açmıştı.

Bu olayın ardından EGPİS akaryakıt zamlarını önceden duyurmayacağını açıklamıştı. Sosyal medyada paylaştığı zam haberleriyle gündeme gelen "Uyandırma servisi" isimli twetter adresi son paylaşımıyla tüm dikkatleri üzerine topladı.

Tewetter adresi "Motorine bugüne kadar gelen tüm zamları unutun! Motorine Cuma gecesi 2 lira 60 kuruş zam bekleniyor!" açıklaması gündeme bomba gibi düştü.

Rekor zammın gerçekleşmesi halinde motorinin litre fiyatı 30 TL'yi aşıyor. 

Bu zamma isyan eden sürücüler "Dolar aldı başını gidiyor. Dolar artıkça A'den Z'ye tüm ürünler zamlanıyor. Çünkü bu mallar nakliye ile geliyor. Nakliye yapılan araçlar da su yakmadığı için fiyatlar katlanıyor. Bu zam uygulanırsa otoparklarda yer kalmaz. Otobüs, uçak fiyatları katlanır. Parça bahçeye özel araçla gitmek de lüks olur" yorumunu yaptı.

İSTANBUL BENZİN FİYATI

İstanbul Avrupa yakasında bir litre benzin fiyatı: 26,24 TL

İstanbul Anadolu yakasında bir litre benzin fiyatı: 26,23 TL

İSTANBUL MOTORİN FİYATI

İstanbul Avrupa yakasında bir litre mazot fiyatı: 26,25 TL

İstanbul Anadolu yakasında bir litre mazot fiyatı: 27,26 TL

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.