banner410

banner422

BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

İş ararken dolandırılmayın

Kripto para dünyasının popülaritesinin artması, insanların parasını çalmayı amaçlayan dolandırıcıları da harekete geçiyor. FBI paylaştığı son raporda, yatırım dolandırıcılarının LinkedIn’ı aktif bir şekilde kullandığını ortaya koydu. 

21 Haziran 2022 16:50
İş ararken dolandırılmayın

FBI’a göre, kripto para yatırımları yoluyla müşterilerden para çalmak için LinkedIn’i kullanan dolandırıcılar, hem platform hem de kullanıcılar için “ciddi bir tehdit” oluşturuyor. FBI’ın özel ajanı Sean Ragan, ajansın yatırımla ilgili dolandırıcılıkta büyük bir artışa tanık olduğunu belirtti.

ShiftDelete'den aktarılan bilgilere göre; Yatırım dolandırıcılarının, Indeed veya Zip Recruiter gibi web sitelerindeki özgeçmişler aracılığıyla uzun süredir işsiz olan kişileri hedef aldığı belirtildi. Bir diğer dolandırıcı grubunun ise ücret karşılığında garantili veya hızlı para kazanma vaadi sunduğu ortaya çıktı.

Özel ajan Sean Ragan’ın açıklamasına göre dolandırıcılar, sahte bir LinkedIn profili oluşturup LinkedIn kullanıcısıyla iletişim kuruyor. Ardından, kurbana kripto para birimi yatırımlarından kar etme fırsatı sunuyor. Alternatif olarak da fonlarını sahte bir kripto para cüzdanına transfer etmeye ikna ediyor.

Ragan, hem işverenlerin hem de çalışanları LinkedIn gibi popüler platformlara güvendiğini söyledi. Bundan dolayı da LinkedIn’dan gelen para kazanma teklifine insanların daha sıcak baktığını ifade etti.

Suçlular bu şekilde para kazanıyorlar, zamanlarını ve dikkatlerini buna odaklıyorlar. Ayrıca her zaman insanları mağdur etmenin, şirketleri mağdur etmenin farklı yollarını düşünüyorlar.

LinkedIn’in dolandırıcılıkla ilgili son raporunda, 32 milyon sahte hesabın kaldırıldığı belirtildi. CNBC’ye göre otomatik güvenlik mekanizmaları, 11,9 milyonu kayıt sırasında ve 4,4 milyonu proaktif olmak üzere sahte hesapların yüzde 96’sını engelledi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner418

banner416