banner410

banner422

BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Sözcü yazarı, Hürriyet ve İzmit Belediyesini örnek gösterdi

Sözcü yazarı Saygı Öztürk; başkanın CHP’li, belediye meclisi çoğunluğunun AKP’li olduğu belediyelerdeki inatlaşmanın belediyeleri zarara uğrattığını konu aldığı yazısında, AKP’lilerin araç alımında İzmit Belediyesine verdiği zararı örnek gösterdi 

21 Haziran 2022 21:29
Sözcü yazarı, Hürriyet ve İzmit Belediyesini örnek gösterdi

İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet, 3 yıl önce tüm hizmet araçlarını kiralama yerine satın almak istemiş, AKP’lilerin inadı nedeniyle ancak bir bölümü için kredi yetkisi alarak araçların bir bölümünü satın alabilmişti. Kiralama yerine satın alarak hem belediye hem de İzmit adına büyük bir tasarrufa imza atan Başkan Hürriyet, geçtiğimiz günlerde kalan araçlar için yeniden kredi yetkisi talep etmişti.  Ancak Başkan Hürriyet’e yine mecliste çoğunluğu bulunan Cumhur İttifakı tarafından sudan bahanelerle yetki verilmeyerek, süre uzatımı istendi. Enflasyonun her geçen gün arttığı süreçte belediyenin her gün zarara uğradığını anlatan Başkan Hürriyet’in açıklamaları ve yaşananlar, Sözcü yazarı Saygı Öztürk’ün kaleminden ulusal medyada gündeme geldi.

ÖZTÜRK, “HÜRRİYET YOLSUZLUKLARI BELGELERLE AÇIKLADI”

Sözcü yazarı Saygı Öztürk, belediyeleri yakından izlemek gerektiğini ve başkanın CHP’li meclis çoğunluğunun ise AKP’li olduğu il ya da ilçelerdeki inatlaşmanın belediyeleri zarara uğrattığı konusunu ‘İşte böyle zarara uğratılıyor’ yazısında örneklerle açıkladı. İlk olarak İzmit Belediyesini örnek gösteren Öztürk yazısında şu ifadeleri kullandı: Kocaeli’nin merkez ilçesi İzmit Belediye Başkanlığına Fatma Kaplan Hürriyet seçilmişti. Belediyenin geçmişe dönük yolsuzluk iddialarının üzerine gitti, belgelerle bunları açıkladı. 

“TAMAMI BELEDİYENİN MALI OLACAK”

Yazısına İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet’in araç satın alımı ile ilgili yaptığı açıklamasıyla devam eden Öztürk, “27 milyon liraya alınan 71 araç için 3 yıl geri ödemeli kredi çekildi. Bu kredinin faizi o dönemde 4 milyon 385 bin liraydı. Toplamda 31 milyon 508 bin lira. Bu 71 aracın kredi ile birlikte maliyetine geldi. 3 yıldır da aylık 934 bin lira kredi ödeniyor. Sabitlenmiş aylık kredi ödemesi 2023'te bitecek, 27 milyon liraya satın alınan araçların da tamamı belediyenin malı olacak.

“FARK ÜÇ KATINA ÇIKTI”

Belediye, aynı araçları bugün satın almak istese, en az 80 milyon lira ödemesi gerekecekti. Alımı yapılalı 2 yıl geçmesine rağmen, fark yaklaşık üç katına çıktı. Oysa, o zaman belediye toplam 55 milyon lira kredi kullanacaktı. Bugün ise 150 milyon lira konuşuluyor. Eğer, belediye meclisinin Cumhur İttifakı üyeleri krediye o zaman onay vermiş olsa, belediye alımı gerçekleştirseydi, bugün bir o kadar mal varlığı artmış olacaktı” ifadelerine yer verdi. Öztürk’ün Başkan Hürriyet’in açıklamaları ve İzmit Belediyesini örnek gösterdiği yazının devamını Sözcü gazetesinden okuyabilirsiniz.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner418

banner416