BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

banner401

İş insanı Avcı Atatürklü Türk bayrağına saldırıya da tepkisiz kalmadı

Kocaeli’nde tanınan sevilen andımızı geri isteme çalışmaları yapıp gündemde tutan ve Atatürk’e yapılan hakaretleri savcılığa şikâyet eden hayırsever iş insanı Mehmet Avcı Trabzon’da cübbeli ve sarıklı kişilerin Atatürk ve Türk bayrağına yaptığı saldırı ile ilgili savcılığa müşteki olarak şikâyette bulundu.  

21 Haziran 2022 13:27
İş insanı Avcı Atatürklü Türk bayrağına saldırıya da tepkisiz kalmadı

Mehmet Avcı’nın konuyla ilgili açıklaması şöyle:

Trabzon’da Vatansever Atatürkçü Türk Milletini kin ve nefrete sokan bir olayın sosyal medya ve ulusal basında ortaya çıkan görüntülere göre sarıklı ve cübbeli 2 kişinin bir esnafın astığı Atatürklü Türk bayrağını bulunduğu yerden koparıp kopardıktan sonra sevinip yere atması ile ilgili olarak bir infial oluştu. Trabzon’da gerçekleşen bu olayın 17.6.2022 saat akşam 22:30 da gerçekleştiğini Trabzon emniyet müdürlüğü yaptığı yazılı açıklama ile kamuoyuna duyuruyla kin ve nefrete sürüklenen Türk milletini sakinleştirmek istemiştir.

Trabzon emniyetinin yazılı açıklamasına göre şüpheli V.E ve A.S gözaltına alınmış ve V.S tutuklanmıştır. Adli makamların emniyete verdiği talimata göre Atatürk’ün hatırasına alenen hakaretten ve devletin egemenlik alametlerini aşağılama suçlarından adli soruşturma başlatılmıştır.

Buraya kadar hızlı normalmiş gibi gözüken bir çalışma soruşturma vardır lakin işlenen suç fiilinde savcılık maalesef TCK 216 dahil etmemiştir. Halkı kin nefrete sürükleme maddesi soruşturmada bulunmamaktadır. Son yıllarda medyadan okuyup gördüğümüz adli vakalarda kendini muhalif olarak adlandıran kişiler medya yoluyla ağır eleştiri ya da hakaret içerikli bir yazıda veya konuşmada hakaret suç fiili maddesi haricinde genelde TCK 216’dan işlem yapılmaktadır.

Bu sebeple Trabzon’da gerçekleşen gayri milli ahlak dışı suç fiilini gerçekleştiren V.E ve A.S  adlı şüpheliler ile ilgili olarak tutukluluk süresin uzaması alacağı cezanın artması için Kocaeli cumhuriyet savcılığına müracaat ettim sayın savcının dilekçemi işleme alıp Trabzon cumhuriyet savcılığına işlemlerin hızlanması ve olay yerinin Trabzon olması nedeniyle muhabere yoluyla hızlı bir şekilde şikâyet dilekçesi ulaştırılmıştır.

Son zamanlarda kendini yerli ve milli olarak ifade eden kişilerin Türk bayrağına ve Atatürk’e karşı saldırıları hakaretleri giderek artmaktadır. Sayın cumhurbaşkanına yapılan ağır eleştiri ya da bir hakaret neticesinde hızlı bir şekilde adli makamların emri ile kolluk kuvveti harekete geçmekte ve genelde tutuklu yargılamalar yapılmakta ve işlenen suç fiili medya yoluyla olmuşsa TCK 216 maddesi devreye girmekte hatta bazı şüpheliler ile ilgili olarak ev ve iş yerleri aranmakta banka hesapları MASAK araştırılmasına tabi tutulmakta hatta terörle iltisağı var mı yok mu diye araştırılmalar yapılmaktadır.

Bu sebeple Trabzon cumhuriyet savcılığının başlattığı soruşturma ya ek deliller sunarak şüpheli her iki şahsın terörle geçmişte bağlantısı olup olmadığının araştırılması banka hesap hareketlerinin MASAK raporu ile belgelenmesini ve derinlemesine araştırma yapılmasını savcılık makamından talep ettim.

Bu çalışmaların yapılması esnasında aynı kendini muhalif olarak adlandıran kişilerde olduğu gibi uzun tutukluluk sürecinin gerçekleştirilmesi ve TCK 216 maddesinin iddianameye girmesini müşteki olarak talep ettim.Türkiye gündeminde ekonomik sorunlar ve seçim varken halkı infiale geçirecek eylemler artmaya başlamıştır kelebek etkisi denen olayın gerçekleşmesi sayesinde ülkemize ciddi zararlar verile bilir Kardeşi kardeşe düşman etme provokasyonu kokan olaylar sayesinde iç ve dış mihrakların hatta ülkede seçim olmasını istemeyenlerin toplum mühendisliği yaparak ülkenin karışmasını istediğini düşünmekteyim.

Bir Atatürkçü vatansever olarak Atatürk’e ve Türk cumhuriyetine yapılan hakaret ve saldırıları nasıl savcılığa şikâyet edip müşteki olarak kamu davası açtırdıysam yine aynı şekilde dini inançlara hakaret edip kullananlarda hakaret edenlere de savcılık soruşturması açmaktayım.

Bu soruşturmalarda şüphelilerin verdikleri ifadeler birbirine çok benzer olmaktadır lakin sayın savcılar ve dava aşamasında sayın hakimler şüphelilerin verdiği ifadelerin somut ve geçerli olmadığını fark etmektedir. Örneğin Atatürk’e hakaret edenlerin bir kısmının iktidardaki siyasi partinin logolarını kullanarak ve dini İslam’ın savunucusu Osmanlının devamı olarak kendilerini sosyal medyada ifade ederken polise ve savcıya verdikleri ifadede genelde sosyal medya hesaplarının çalındığı ya da alkollü olup hiçbir şey hatırlamadığı veya psikolojik sorunları olup antidepresan kullandığını söylemektedir

İnandığı gibi yaşamayan veya yaşadığı gibi inanmayanların verdikleri bu ifadeler çok üzücüdür bu sebeple yeni çıkarılan sosyal medya ile ilgili yalan haber kanunu nu destekliyorum

Son olarak Atatürk’e dini kullanıp simsarlık yapıp setredip bir çıkar sağlayıp hakaret edenlerin zamanında aynı FETÖ terör örgütü gibi insanları kandırıldığını dini inançları kullandığı düşünüyorum

Bir Atatürkçü vatansever olarak Atatürk’e Cumhuriyete anayasaya bayrağa Türk milletine Yapılan hakaret ve saldırıları da şikayet ediyorum. Dini inançlara yapılan hakaretleri de şikayet ediyorum.

Tek ricam Türk milleti bir oyuna provokasyona gelmemesi trollerin ve FETÖ’cülerin algısına düşmemesini devletin milletin anayasanın, Cumhuriyet’in, ahlakın yanında olmasını istiyorum.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Nilüfer Harput 2022-06-21 17:34:12

Minnettarız. Var olun Mehmet bey ✌️

Avatar
Bi̇lgi̇ Sahi̇bi̇ 2022-06-21 17:18:00

SENİ AYAKTA ALKILIYORUM..BU MÜCADELEYİ NE PARTİLER NE DERNEKLER YAPAMIYOR..

banner393