BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Ekmek zammı Büyükşehir Belediyesi’nce karşılansın!

Kocaeli Fırıncılar Odası girdi maliyetlerindeki artış nedeniyle Kocaeli’de 200 gr ekmeğin 4 liradan satılacağını duyurdu. Yaptığı yazılı açıklama ile hayat pahalılığının emekçiler açısından katlanılır olmaktan çıktığını ifade eden Emek Partisi Körfez İlçe Başkanı Adem Korkmaz, yapılan zammın kabul edilemez olduğunu dile getirdi. Açıklamada girdi maliyetlerindeki artışın fırın esnafını da zorladığını kaydeden Korkmaz ne emekçilerin ne de fırıncıların mağdur edilmemesi gerektiğini ifade ederek “zam vatandaşa yansıtılmasın, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılansın” şeklinde konuştu./ 

23 Haziran 2022 10:00
Ekmek zammı Büyükşehir Belediyesi’nce karşılansın!

Emek Partisi Körfez İlçe Başkanı Adem Korkmaz’ın açıklamasının tam metni:

Ekmeğe zam kabul edilmez!

Zam vatandaşa yansıtılmasın, Büyükşehir Belediyesi’nce karşılansın!

Hayat pahalılığının her geçen gün çekilmez hal aldığı bu ortamda, en temel ve giderek en birincil ihtiyaç haline gelen ekmeğe Haziran sonu itibariyle zam gelmesi bekleniyor. Yeni yapılacak zamla ilimizde 200 gr ekmeğin 4 liradan satılması planlanıyor. Çok değil daha geçtiğimiz Mart ayında 250 gr olan ekmeğin gramajı 200’e düşürülmüş ve zam yapılmayacağı söylenmişti.

Daha 4 ay geçmeden ekmeğe bir zam daha yapılması faturanın yeniden halka kesilmesidir. Basına yansıyan haberlere göre Kocaeli Fırıncılar Odası Başkanı Ali Sarı girdi maliyetlerinin ve un fiyatlarının sürekli arttığını ifade ederek, zammın kaçılmaz olduğunu belirtmiş, diğer illerin de ekmek zammı sırasına girdiğini aktarmıştır. Biliyoruz ki iktidarın uyguladığı halkı değil sermayeyi önceleyen ekonomi politikaları nedeniyle bugün hem ekmeği üreten, hem de ekmeği tüketenler mağdur durumdadır.

Ekmek halkın tükettiği en temel besin maddelerinden biridir ve yoksulluk derinleştikçe de bir kuru ekmeğe ulaşmak bile emekçiler açısından neredeyse imkânsız hale gelmiştir. Emek Partisi olarak; Mart ayındaki zamda da Büyükşehir Belediyesine fırıncıların ve halkın mağdur edilmemesi için ekmek zammını sübvanse etmesi çağrısında bulunmuştuk. Peki, Büyükşehir Belediyesi ne yaptı? Hayat pahalılığının çekilmez hal aldığı bu dönemde halkın tek bir önceliğini dikkate almayarak bildiğini okumaya devam etti.

Halkın parasını yandaşa, şirketlere, betona gömmeye devam etti. Bundan 1 ay önce Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, Büyükşehir Belediyesi tarafından kiralanacak 580 araç ile ilgili, "Zarar edecek bir şey yok. Oldukça sağlam bir bütçemiz var" dedi. Madem bütçeniz sağlam, bu bütçe halkın vergileri ile oluşmadı mı? Bu bütçe neden halkın önceliğini gözetmez? Örneğin okullar açıkken öğrencilere neden bir öğün ücretsiz yemek verilemez? Bütçeleri var iken, halkın ihtiyaçlarını öncelemeyen yerel yönetimler, sorunların çözümünü bilmediğinden değildir. Burada bilinçli bir tercih vardır.

Belediyeler sorunlarımıza sırtını dönmüştür. Halkın yaşadığı ekonomik sorunları çözmek bir yana, hafifletmek yerel yönetimlerin sorumluluğundadır. Zaten her maliyeti vatandaşın sırtına yıkacaksanız, her krizin faturasını halka kesecekseniz o koltuklarda oturmak zor olmasa gerek! Daha önce de söyledik şimdi de tekrar ediyoruz. Halkın taleplerini öncelemeyen tüm projelerden vazgeçin! Betonlaşmadan vazgeçin! Ne halkı ne de fırıncıları mağdur etmeyin, Büyükşehir Belediyesi olarak zam oranını karşılayın ve zammı vatandaşa yansıtmayın!

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.