BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

banner401

KSO Başkanı Zeytinoğlu kapasite kullanım oranlarını değerlendirdi

KSO Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, haziran ayı kapasite kullanım oranlarını değerlendirdi. 

24 Haziran 2022 15:04
KSO Başkanı Zeytinoğlu kapasite kullanım oranlarını değerlendirdi

Kocaeli Sanayi Odası (KSO) Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, T.C. Merkez Bankası ve Kocaeli Sanayi Odası verilerine göre haziran ayı kapasite kullanım oranlarını değerlendirdi. Zeytinoğlu, “Oda olarak her ay düzenli açıkladığımız imalat sanayinde kapasite kullanım oranı haziran ayında ilimizde yüzde 71.7 ile geçen aya göre 0.1 puan azalırken, geçen yılın aynı ayına göre 0.6 puan arttı. Merkez Bankası tarafından yüzde 77.6 olarak açıklanan Türkiye imalat sanayinin kapasite kullanım oranı ise geçen aya göre 0.4 puan azalırken, geçen yılın aynı ayına göre 1 puan arttı” dedi.

FİRMALARIN BEKLENTİLERİ…

Kocaeli firmalarının iç ve dış piyasadaki gelecek dönem beklentilerini de açıklayan Zeytinoğlu, “Haziran ayı anketine yanıt veren firmaların yüzde 21’i temmuz ayında iç siparişlerinin arttığını belirtilirken, yüzde 16’sı siparişlerinin azaldığını belirtmiştir. Firmaların yüzde 63’ünde ise sipariş miktarlarında bir değişim yaşanmamıştır. Ankete katılan firmaların yüzde 23’ü dış siparişlerinin temmuz ayında arttığını belirtirken, yüzde 16’sı azalış bildirmişlerdir. Firmaların yüzde 61’nde ise alınan dış sipariş miktarlarında bir değişim yaşanmamıştır” ifadelerini kullandı.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner393