banner410

BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

DP’li Arıkan’dan göçmen tepkisi

Kocaeli’de geniş bir kesim tarafından tanınan Demokrat Parti MKK üyesi M. Yusuf Arıkan halkın kaçak göçmenlerin varlığından duyduğu rahatsızlığı dile getirdi. 

25 Haziran 2022 19:31
DP’li Arıkan’dan göçmen tepkisi

Demokrat Parti MKK üyesi M. Yusuf Arıkan’ın yazılı açıklamasının içeriği şöyle: 

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, Küresel Parlamenterler Kongresinde son 7 yıldır mültecilere ev sahipliği yapıyoruz ve bu sorumluluğumuza devam edeceğiz diyen tek ülkeyiz dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, millete sizin paranızla milyonlarca göçmeni bu topraklarda ağırlayabilir miyim diye sordu mu? Hayır. Bu durumdan AKP seçmeni de çok rahatsız, zira göçmenler genellikle dar gelirli ailelerin ikamet ettikleri mahallerde yaşıyorlar.

Türkiye’nin demografik yapısını tehdit eden göçmenlerin bir an evvel ülkelerine geri gönderilmeleri gerekir. Türk halkı kötü yönetim yüzünden fakirleşti.

İçişleri  Bakanı Soylu, Afganlar giderse tarım biter açıklaması yapıyor.  Atatürk ve silah arkadaşları bu ülkeyi Afganlar çoban olsun diye kurtarmadılar. 

Yabancılar bu ülkeden giderlerse esasında bir tek AKP yandaşlarının ticareti bozulur. Göçmenlerin ülkemizde kurdukları işler ve işletmeler yüzünden işi bozulan,  işsiz kalan halkımız rahatsız.

Türk halkı hiç bu kadar ezilmemişti, böyle bir haksızlık affedilemez. Burası bizim vatanımız ganimet dağıtır gibi kimseden rıza alınmadan Türk halkının sermayesi el aleme verilemez. 

Gebze’de bir sığınmacı karakolda ateş açtı ve üç polisimiz yaralandı. Bu konuda DP Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz İlay Aksoy’un da bir açıklaması oldu. Bursa İnegöl‘de son 6 ay içinde bazı IŞİD militanları canlı bomba olmak için hazırlık yaptıkları tespit edilerek emniyet güçlerimiz tarafından yakalanmışlardı.

Ortak ifadeleri şuydu; Biz karakollara ve askeri bölgelere saldırmak üzere hazırlık yapıyoruz. Büyük bir güvenlik sorunumuz var. Sınır içinde de operasyona ihtiyacımız var. Ülkemiz bu kadar güvensiz hale neden getiriliyor?

Milli maçta mülteci istemiyoruz diye slogan atan gençler gözaltına alınmışlar. Savcı gençlere ben Samsunlu’yum İzmir’de yaşıyorum İzmirliler bizi istemezse ne olacak? Demiş. Bu ayrıntıları gazetelerden okuduk.

Bu tür yaklaşımlar bizim ulus kavramımıza zarar vermektedir. Biz Kocaeli’de neysek, Diyarbakır’da da oyuz. Kendi ülkemizde asla mülteci değiliz, bu tür sözlerle milletin algısı da allak bullak ediliyor.

Her Türk gibi o gençlerde ülkelerini sahiplenmişler, onları tebrik ediyoruz. Ulus ve millet kavramına uzak bir yaklaşımdır savcının yaklaşımı. İçişleri  Bakanı soylu dönmek isteyen mülteciler için 240 bin konut yapacaklarını da söylemişti.

Avrupa bize baskı yapıyor bunlara vatandaşlık verin diye. Burada da bir oyun var. Bir tek kişiyi gönderdiğimizde bütün sorunlar çözülür. O kişi kim mi? Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan. Halkımız ilk seçimde sandıklarda gereğini yapacaktır.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.