banner410

BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Eski Başkan Fikret Toker bağlama çalıp türkü söyledi

İzmit’te çok tanınan eski Bekirpaşa Belediye Başkanı Fikret Toker bağlama çalıp Akşam olur karanlığa kalırsın türküsünü söyledi. O anları kayıt altına alan Toker videoyu da Youtube’a yükledi. 

25 Haziran 2022 11:53
Eski Başkan Fikret Toker bağlama çalıp türkü söyledi

İzmit’in tanınmış isimlerinden eski Bekirpaşa Belediye Başkanı Fikret Toker’in kendi tabiri ile gençlik yıllarında bağlama çalmışlığı vardı ama pandemi süreci müziğe zaman ayırmasını sağladı.

Başkan Toker, Oy gelin oy diye de bilinen Akşam olur karanlığa kalırsın türküsünü söylediği anları kayıt altına aldı. Daha sonra videoyu da Youtube yükledi.

BAŞKAN TOKER’İN TÜRKÜ VİDEOSUNU İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

Akşam Olur Karanlığa Kalırsın türküsü Erzurum'da geçen bir aşk hikayesini anlatmaktadır. Rivayete göre Erzurumlu bir genç, Kıpçak beyinin sarışın kızına aşık olur. 

Bu iki genç birbirini sevse de bey kızını delikanlıya vermek istemez, delikanlının ailesi de Hristiyan olduğu için kızı istemez. Böylelikle gençler kaçmaya karar verir.

Yolda beyin adamları ikisinin izini sürer ve genci öldürür. Hikaye böyle acı bir sonla biter. Bir rivayete göre bu genç bir Gürcü delikanlıymış..

TÜRKÜNÜN SÖZLERİ:

Akşam olur karanlığa kalırsın

Derin derin sevdalara dalarsın

Oy gelin gelin sevdalı gelin öldürdün beni.

Beni koyup yad ellere varırsın

Sana zulüm bana ölüm değil mi

Bülbül ne ötersin yuvan mı yoktur

Yoksa benim gibi sevdan mı çoktur

Sar altın yaptırsam yarin boynuna

Vallah güzellerin düşmanı çoktur

Odası toz olmuş dolabı duman

Uyan kömür gözlüm uykudan uyan

Ellerin elimde değdiği zaman

İster ölüm olsun ister ayrılık

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.