BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

banner401

15 milyar liralık destek paketinin detayları belli oldu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan Aile Desteği Programı’yla ilgili detaylar ortaya çıkmaya başladı. 

26 Haziran 2022 18:46
15 milyar liralık destek paketinin detayları belli oldu

Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 15 milyar liralık yeni bir sosyal yardım programının devreye alınacağını söylemişti. ‘Türkiye Aile Destek Programı’nın ayrıntılarını katıldığı bir televizyon kanalında Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık açıkladı.

Yanık, “2021’de 97.8 milyar lira yardım yapıldı. Sosyal yardımların daha geniş alana ulaşması amaçlanıyor. Türkiye Aile Desteği Programı’ndan yılda ihtiyaç sahibi 4 milyon hanenin yararlanmasını hedefliyoruz. Şu ana kadarki en büyük sosyal yardım programı olacak” diye konuştu.

İLK ÖDEME BAYRAMDAN ÖNCE YAPILACAK

Türkiye Aile Desteği Programı’na başvuruların 27 Haziran’da (yarın) başlayacağını belirten Yanık, “Mevcut sosyal yardımlardan faydalananların yanı sıra şu an faydalanmayan ihtiyaç sahipleri de bu yeni programdan yararlanabilecek. Destek ödemesi ailenin gelir durumuna göre aylık 450-550-600 lira olarak üç farklı şekilde yapılacak. Yıllık 5 bin 400-7 bin 200 lira olacak.

Destek 12 ay boyunca ve düzenli aylık olarak verilecek. Başvurular e-Devlet ile Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları üzerinden alınacak. İlk ödeme ise Kurban Bayramı öncesinde yapılacak” dedi.

GELİR ŞARTI 

Gelir durumunda ise asgari ücret baz alınıyor. Buna göre destekten hane içinde kişi başına düşen geliri net asgari ücretin 1/3’ünden yani 1.417 liradan az olan haneler yararlanabilecek. Gelir bu rakamın ne kadar altındaysa ödenecek tutar da ona göre artacak.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner393