banner410

BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

İki çocuk annesi simit satarak çocuklarını okutuyor

İzmit’te ikamet eden iki kız annesi Ayşe Gönül üniversitedeki kızlarını okutmak için simit satıyor.  

27 Haziran 2022 04:46
İki çocuk annesi simit satarak çocuklarını okutuyor

Üç yıl önce iki kızının da üniversiteyi kazanması üzerine simit satmaya karar veren 52 yaşındaki Ayşe Gönül eşinin daha önce elektrikçi dükkânı olduğunu ama sonra işlerin iyi gitmeyip iflas ettiğini belirterek “Asgari ücretle çalışan eşim evi geçindirmekte zorluk çekiyordu. 

Bunun üzerine birçok yere iş başvurusunda bulundum ama mesleğim ve torpilim olmadığı için hiçbir yere kabul edilmedim. Ben de çareyi simit satmakta buldum. İlk başladığımda simitin tanesini 80 kuruşa satıyordum. 

O zamanlar bu işte para vardı. Kızlarımı rahatlıkla okutacak kadar para kazanıyordum ama şimdi simit pahalandı ve satışlarımız düştü. 4 liralık simit yarından sonra 5 lira olacak ve bizim de karımız düşecek.” Dedi. Simit satmanın her kadının harcı olmadığını söyleyen İzmit Mehmet Ali paşa Mahallesinde oturan iki kız annesi birçok kez sözlü tacize uğramış. İşin zorluklarını anlatan Ayşe Hanım  “Erkekler -simit var- diye bağırıyor ve her yere girebiliyor. Ben kadın olarak bağıramıyorum ve her yere giremiyorum.

Simit satan erkekler bana sataşıyor. Hatta alay ediyor. Kadın simit satar mı? Diyorlar. Ben sokak simitçisi değilim. Allah razı olsun esnafımızdan ve banka memurlarından. Onlar çok yardım ediyorlar” diyerek kadına dışarıda yaşam olamadığını belirtiyor. İki kızı için gururunu ayaklar altına aldığını söyleyen İzmit’inin tek kadını simitçi Ayşe Hanım “Yeter ki onlar okusun. Kızlarımla gurur duyuyorum. Ben yanlış ve ayıp bir şey yapmıyorum. Namusumla kazanıyorum. İnsanlar egolarını yenerse her şey yapabilir” diyerek insanlara hayat dersi veriyor. Biz de seninle guru duyuyoruz Ayşe bacı. İşin bereketli olsun

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.