BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Aşırı sıcaklar ne zaman bitecek?

Avrupa’da ölümlere neden olan sıcak hava dalgası Türkiye’ye geldi. Ülkeyi etkisi altına alan aşırı sıcakların ne kadar süreceği ise merak konusu. 

23 Temmuz 2022 02:32
Aşırı sıcaklar ne zaman bitecek?

Uzmanlar tarafından günlerdir uyarısı yapılan sıcak hava dalgası Türkiye’ye geldi. Avrupa'da onlarca bölgede yangın çıkmasına neden olan kavurucu sıcaklar dün Balkanlar'dan Türkiye'ye giriş yaptı.

Avrupa aşırı sıcaklarla mücadele ediyor. Türkiye'de ise bugüne kadar pek fazla etkisini göstermemişti. Ancak kavurucu sıcaklar etkisini göstermeye başladı.

“NE ETKİLİ BİR YAĞIŞ NE DE SERİNLEME VAR”

Aşırı sıcak havanın ne zaman son bulacağı ise merak konusu oldu.

Bu soruya yanıt Meteoroloji Kahini Kerem Ökten'den geldi. Ökten, “Ağustos ayının ilk 10 günü de çok sıcak olacak. Dolayısıyla yaklaşık 20 gün boyunca ne etkili bir yağış ne de serinleme var. Tam tatil isteyenlere uygun bir süreç. Rüzgar konusu çok önemli. Bu konu ile ilgili sürekli bilgilendirme yapacağım...” ifadelerini kullandı.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.