BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

banner401

Öldüren bakteri

ABD Körfez Kıyısı'nda ilk kez ölümcül bir bakteri bulunduğunu açıkladı. 

31 Temmuz 2022 01:29
Öldüren bakteri

Dünya’da korona ve omicronla ilgili korku sürerken ABD'den herkesi korkutacak bir haber daha geldi.

ABD'DE BİR İLK

ABD Hastalık önleme ve Kontrol merkezleri (CDC), Mississippi'nin Körfez Kıyısı'nın toprağında ve suyunda ölümcül bir bakteri bulunduğuna dikkat çekti
CDC, virüsün ABD'de ilk kez görüldüğünü ve Melioidosis hastalığına neden olabileceğini duyurdu.

BAŞ VE EKLEM AĞRISI, ATEŞLE GELİYOR.

Melioidosis, 'Burkholderia pseudomallei' adlı bir bakteri türünün neden olduğu bulaşıcı bir hastalık. Kemirgenlerin yanı sıra koyun, keçi, sığırda görülme oranı yüksek. İnsandan insana nadir olarak bulaşıyor ama öldürücü etkisi var. CDC hastalığın "ateş, eklem ağrısı ve baş ağrısı" gibi belirtilerle kendini hissettirdiği söylüyor.

TROPİK BÖLGELERDE DAHA SIK GÖRÜLÜYOR

Söz konusu hastalık tipik olarak olarak Güney Asya, kuzey Avustralya gibi tropikal bölgelerde bulunur. ABD'de yıllık ortalama 12 vaka tespit edilirken hastaların çoğu bakterilerin endemik olduğu bir ülkeye seyahat etmiştİ. Hastalık en son 2021 yılında dört ayrı eyalette patlak verince, vakaların ithal bir aromaterapi spreyi ile bağlantılı olduğu ortaya çıkTı.

CDC’DEN CİDDİ UYARI: BELİRTİLERE DİKKAT EDİN

Bakterinin başka eyaletlerde olup olmadığı henüz bilinmiyor. Ancak körfez kıyısındaki eyaletlerin koşullarının bakteri için elverişli olduğu bilinmekte. CDC, şu uyarıları verdi:

“Özellikle fırtına veya şiddetli yağmurdan sonra toprak ve çamurlu su ile temastan kaçının, açık havada çalışırken su geçirmez botlar giyin, toprakla çalışırken eldiven kullanın...”

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner393