BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Kayıt parası şikayetlerine soruşturma

Milli Eğitim Bakanlığı, zorunlu bağış ve kayıt parasına ilişkin velilerden gelen şikâyetleri değerlendirdi. Bakanlık müfettişleri, 65 şikayete yönelik inceleme soruşturma başlattı. 

07 Ağustos 2022 04:25
Kayıt parası şikayetlerine soruşturma

Milli Eğitim Bakanlığı, zorunlu bağış ve kayıt parasına ilişki şikayetleri değerlendirmenin sonucunda sorumlular hakkında görevinden alınma, uyarı, kınama gibi disiplin cezaları teklifleri getirdi. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, 23 Haziran'da 2022-2023 eğitim öğretim yılı hazırlıkları çerçevesinde okul yöneticileri ile yaptığı buluşmalarda Türkiye'deki tüm okulların eksikliklerini gidermek için gerekli bütçenin genel müdürlüklere aktarıldığını belirterek velilerden kayıt parası istenmemesi için çağrında bulundu.

Bakan Özer, tüm bu süreçleri hassasiyetle takip ettiklerini belirterek zorunlu kayıt parası konusunda tolerans göstermeyeceklerini aktardı.

Ayrıca Milli Eğitim Bakanlığı bu yıl ilk kez Ortaöğretim Genel Müdürlüğü'ne bağlı liselerde olduğu gibi Temel Eğitim Genel Müdürlüğü'ne bağlı anaokuluna, ilkokula ve ortaokullara da doğrudan bütçe göndermeye başlamış, böylece okul yöneticilerinin bütçelerini kendileri planlamalarına imkân sağlanacağını belirtti.

Bu doğrultuda Milli Eğitim Bakanlığı gelen şikâyetler doğrultusunda harekete geçti. Bakanlık, 65 şikâyet konusuna yönelik inceleme/soruşturma başlattı ve tamamlanan soruşturmalarda cezai işlemler uygulandı.

Soruşturmalarda sorumlular hakkında görevden alma, uyarı, kınama gibi disiplin cezaları teklifleri getirildiği ifade edildi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.