BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Emekli promosyonu 10 bin lira olabilir

Bir banka yöneticisinden alınan bilgilere göre, emekli vatandaşlar için verilen emekli maaş promosyonu 10 bin liraya kadar çıkabilir. Promosyon şu anda ise 7 bin 500 lira olarak zirve yaptı. 

08 Ağustos 2022 12:11
Emekli promosyonu 10 bin lira olabilir

Özel bankaların promosyon yarışının daha yeni başladığı belirtilerek, kısa sürede 10 bin liraya kadar yükselebileceği belirtildi. İlk kez Denizbank‘ın 300 lira vererek aldığı emekli maaş promosyonu cuma günü itibariyle 7 bin 500 liraya kadar yükseldi.

Özel bir banka yöneticisi Paramedya.com’a promosyon yarışı ile ilgili yaptığı açıklalmada, şu an için 3 yıla verilen 7 bin 500 liranın enflasyon nedeniyle çok yüksek olmadığını belirterek, “7 bin 500 lira çok büyük rakam gibi geliyor. Oysa Denizbank 2015 yılında 300 lira promosyon verdi. Enflasyon ile kıyasladığımızda bugün söz konusu promosyonun en az 15 bin lira olması gerek” dedi.

Promosyon yarışının kısa sürede 10 bin liraya ulaşacağını da söyleyen yetkili, “Daha kamu bankaları ortaya çıkmadı. Bugün kamu bankaları normal kurum maaş ihalelerinde 3 yıl için 20 bin liraya kadar promosyon veriyorlar. Bugün özel bankalar 3 yıllığına 7 bin lira veriyor. Bu nedenle kamu bankaları tüm dengeleri değiştirebilir” diye konuştu.

HANGİ BANKA EN YÜKSEK PROMOSYONU VERİYOR

Halen en yüksek promosyonu Yapı Kredi Bankası, Garanti ve Akbank 7 bin 500 lira olarak veriyor. Yapı Kredi ve Akbank başvuruları internet üzerinden kabul ederken, Akbank’ta ise şubeye gitme zorunluluğu var.

NASIL BAŞVURU YAPILIR?

 Emekliler başvuruyu çalışmak istedikleri banka şubesine doğrudan, ATM, internet şubesi veya mobil ile e-Devlet'teki adımları izleyerek yapabiliyor.

YENİ EMEKLİLER İÇİN SÜREÇ

 SSK ve Bağ-Kur'dan yeni emekli olacaklar, e-Devlet'ten veya SGK Müdürlükleri aracılığıyla dolduracakları "Tahsis Talep ve Beyan Taahhüt Belgesi"nde banka tercihini belirtmek zorunda. Emekli Sandığı'ndan emekli olacakların ise çalışmakta oldukları kuruma iletecekleri emeklilik başvuru dilekçesinde banka tercihini belirterek başvurması gerekiyor.

İLK ÖDEME NE ZAMAN: Banka ilk başvuru yapana veya emekli maaşını taşıyana 3 yıllık taahhütname imzalatarak promosyonu ilk maaşla birlikte 3 iş günü içinde yatırıyor.

 
 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.