BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Tarım Kredi indirim listesi belli oldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Tarım Kredi Kooperatifleri için "fiyatları indirin" talimatı vermişti. Erdoğan'ın talimatının ardından açıklama yapan Tarım Bakanı Kirişci, Tarım Kredi Kooperatif Marketlerinin yapacağı indirim listesini açıkladı. 

12 Ağustos 2022 06:19
Tarım Kredi indirim listesi belli oldu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AKP'nin dünkü Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısında, Tarım Kredi Kooperatiflerine ait marketlerin kâr amaçlı kurulmadığını belirterek, fiyatların düşürülmesi talimatı vermişti. Erdoğan’ın, talimatı sonrasında Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci'den indirim açıklaması geldi.

Bakan Kirişci indirim yapılacak ürünleri tek tek sıraladı.

İŞTE TARIM KREDİ İNDİRİM LİSTESİ

Bakan Kirişci, "Tarım Kredi Kooperatifi zincir marketlerinde yapacağımız indirim, çok yakında gerçekleşecek. 3 ya da 5 gün içinde fiyat indirimlerini uygulamaya başlayacağız. Tüm ürünlerde neredeyse başa baş yani kar marjı çok düşük tutacak şekilde fiyat belirleniyor. Çünkü bu zincir marketlerde kâr marjı düşük biliyorsunuz ki. Ama belli ürünler var ki bunlar zaruri olan ürünler; un, yağ, şeker, et gibi... Onlarda hatırı sayılır bir indirime gidiyoruz." ifadelerini kullandı.

Tarım Kredi Marketlerinin yetersizliği konusunda Bakan Kirişci, "Şu an bin 300 tane Tarım Kredi Kooperatif marketi var. Bu marketlerin sayısını artırmakta ilgili çalışma devam ediyor. Halihazırda açılmayı bekleyenler de var. Ama şimdilik bin 300 marketi dikkate alarak çalışıyoruz." ifadelerini kullandı.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.