BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Her açıklamada yeni bir fiyasko!

Sağlık-Sen Kocaeli Şube Başkanı Erdal Yıldırım, Sağlık Bakanlığının yeni yayınladığı yönetmelik ile ilgili açıklamalarda bulundu. Başkan Yıldırım; uzun bekleyişin ardından yayınlanan ek ödeme yönetmeliği kapalı kapılar ardında ben yaptım oldu mantığı ile hazırlanmış, çalışanlara Ek ödeme verilmemesi üzerine kurulmuş bir düzenlemedir ve baştan aşağıya yanlış bir uygulamadır.  

13 Ağustos 2022 19:11
Her açıklamada yeni bir fiyasko!

Yıldırım, bizler yönetmeliğin bu şekli ile bir önceki aylarda yaşanan mağduriyetlerin yeniden yaşanacağını defalarca söyledik. Fakat Sağlık Bakanlığı bürokrasisi her zaman olduğu gibi eline yüzüne bulaştırmayı başardı ve bizleri yanıltmadı. Yeniden sağlık çalışanlarımızın emeğinin karşılığından uzak bir yönetmelikle karşı karşıya geldik. Sağlık işi ekip işi olduğunu hatırlatan Yıldırım, alım gücü enflasyon durumu ortada iken bu şekilde çıkan bir çalışma kasım ayında vaat edilen hekim ve sağlık personeli ayrıştırmasını tekrardan ateşleyecektir.

SAĞLIK BAKANI ADALETTEN UZAK!

Sağlık Bakanının her açıklaması adaletsiz ve gerçeklerden uzak olduğunu dile getiren Başkan Yıldırım, bizler her zaman sağlığın ekip işi olduğunu dile getiriyoruz.  Birine 800 TL verirken, diğerine 10.000TL ek ödeme vermek, Genel İdari Sınıfına hiç vermeyerek, sözde taban belirleyip uygulamada hiç ek ödeme vermemekle adaletten nasıl söz edebiliriz. Sağlık Bakanlığının şimdiye kadar tüm açıklamaların da ayrımcılık ve ayrıştırma olduğuna dikkat çeken Yıldırım, bakanlık adaletsiz dağılımlar yapmakta, biz adalet istiyoruz. Bakan beyin sağlığın bir ekip işi olduğunu artık bilmesi ve idrak etmesi gerekiyor. Biraz da sağlık çalışanlarının beklentilerini karşılamak, haklı taleplerini yerine getirmek için mesai harcayın ve sahanın sesine kulak verin.

AİLE HEKİMLİĞİ ÜVEY EVLAT MI?

Başkan Yıldırım, hiçbir görevi eksik etmeyen birinci basamaktaki mücadelenin ilk adımı olan Aile Sağlığı Merkezlerimiz her zaman ön planda yer almaktadır. Buna rağmen Aile Sağlığı Merkezi çalışanlarımız üvey evlat muamelesi görmekte, ek ödemede alamamaktadır. Söz verilmiş olduğu halde ihmal edilen ASM’lere ek ödemeler ivedilikle yapılmalıdır, dedi.

EK ÖDEME KILIFINDA AYRIMCILIK İSTEMİYORUZ!

Sağlık çalışanlarımız Lütuf değil emeklerinin karşılığının verilmesini beklemektedir diyen Yıldırım, canla başla mücadele eden sağlık çalışanlarımız iş ayrımı yapmazken; maalesef alışıldığı üzere emek içinden emek seçmeye ayarlanmış, ek ödeme kılıfında ayrımcılık yapan, hakkaniyetten uzak ve de herkesi kapsamaktan uzak bir genelge ile çalışan motivasyonunu artırmak mümkün değildir. Bu tür uygulamalar ile artık tükenen, motivasyonunu kaybetmiş, her türlü belirsizliğin kıskacında kıvranmaktan biçare düşen sağlık çalışanlarımız, iyice yara almaktadır. 

Ne var ki pandemi ve ekonomik buhran ile birlikte sahadan büyük bir kopuş yaşanmakta diyen Yıldırım, sahanın nabzını tutmak varken 20 yıllık değişim ve dönüşümün mimarları ne istiyor diye sorup daha iyisini yapmak yerine ben yaptım oldu mantığı güdülmektedir. 

Yıldırım; fedakar sağlık çalışanları arasında ayrım yapan, hak gasp eden, alın terini yok sayan, bu çarpık sisteme bir an önce son verilmelidir. İnsan hayatını, insan sıhhatini konu olan bir kamu hizmeti, kangren halini almış böylesine büyük bir sorunla sağlıklı işleyemez diyen Yıldırım, çalışanlarımızın bu sorunu biran önce çözümlemelidir. 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.