banner411

BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

banner401

Türkiye- Suriye savaşı isteniyor, sorun Esad ile görüşmeden çözülmez

BTP Genel Başkan Yardımcısı Nuri Kaplan Suriye’de Türk bayrağına yapılan saldırıyı değerlendirdi. 

13 Ağustos 2022 17:08
Türkiye- Suriye savaşı isteniyor, sorun Esad ile görüşmeden çözülmez

Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkan Yardımcısı Dr. Nuri Kaplan, Suriye’nin muhaliflerin kontrolü altında bulunan Azez ve Cerablus bölgelerinde Türk bayrağına yapılan saldırıları değerlendirdi.

Gülgun Feyman’ın sunduğu Haberin İçinden programına konuk olan Kaplan, “Özgür Suriye Ordusuna veya muhaliflere mensup olduğu iddia edilen insanlar rahatlıkla bizim bayrağımızı yakabiliyor. Biz bunu KKTC ile Rum kesimi arasında görmüştük. Bir Rum, bayrak direğine çıkarak, bayrağımızı indirmek istemişti. Şimdi karşımızdakinin ne olduğunu bilmiyoruz. Burada bir Türkiye - Suriye düşmanlığı, Arap- Türk düşmanlığı, bu bölgedeki ülkelerin ve insanların karşı karşıya gelebileceği bir düşmanlık körükleniyor. Orada ateşe dökülen benzin o. O zaman şu soruyu sormak gerekiyor; bu ÖSO'ya mensup bir kişi midir, Esad muhalifi midir, yoksa provokatif maksat taşıyan, bölgede menfaati olan ancak bu bölge dışından olanların bir uzantısı mıdır?

“HÜSEYİN BAŞ'IN DESTEKLENMESİ GEREKMEKTEDİR.”

“Şimdi biz Suriye ile olan diyaloğumuzu geliştirmeden, Esad ile konuşmadan bu problemi çözemeyiz” diyen Nuri Kaplan şöyle devam etti; “Genel Başkanımız Hüseyin Baş ısrarla şunu söylüyor. 'Bana müsaade edin, Esad ile oturup konuşayım ve 3 günde bu meseleyi halledeyim' diyor. Bu hakikaten hem milli menfaatlerini hem de bölge menfaatlerini koruyan barışa yönelik bir yaklaşım. Bu söylemin eyleme dönüşmesi için Hüseyin Baş'ın desteklenmesi gerekmektedir.”

“BAYRAĞIMIZA YAPILAN SALDIRININ ARKASINDA O GÜÇ VAR”

Hedefin Türkiye ile Suriye arasında savaşı körüklemek olduğunu ifade eden Nuri Kaplan, “Bu bölgede bayrağımız yakılırken neticede Türk insanı şunu düşünüyor; Suriye sınırları içinde Araplar var ve bunlar Türk düşmanı. Bunun ne Araplıkla, ne Müslümanlıkla alakası olmadığını düşünüyorum. Bu bölgeyi kim karıştırmak istiyorsa, bu bölgede kim savaş çıkartmak istiyorsa, bu bölgedeki halkları ve ülkeleri kim karşı karşıya getirip savaştırmak istiyorsa bayrağımıza yapılan saldırı onun eseridir, yoksa bir kişinin orada tetikçilik yapması olayın en küçük bölümüdür” dedi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner393