banner411

BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

banner401

Zincir marketleri kendilerine çekidüzen verecekler

Çorum'da konuşan Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan, "Koyun, kuzuda yüzde 25 indirim yaptık. Pazartesiden itibaren büyükbaş etinde yüzde 30-35 indirime geçiyoruz. Tarım Kredi Kooperatiflerinden alışverişinizi rahatlıkla yapabilirsiniz. Piyasaları böylece daha da rahatlatacağız. Zincir marketleri de kendilerine çekidüzen verecekler" dedi. 

13 Ağustos 2022 19:41
Zincir marketleri kendilerine çekidüzen verecekler

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çorum’da toplu açılış töreninde konuştu.

Terörle mücadeleye değinen Erdoğan, “Sınırlarımız içinde terör örgütlerine nefes aldırmadığımız gibi sınırlarımız dışında da terör bataklığını kurutmak için teröristlerin tepelerine biniyoruz” dedi.

Doğalgaz konusunda açıklama yapan Erdoğan, “Avrupalılar ‘kışı nasıl geçireceğiz’ diye kara kara düşünürken biz şimdiden enerji arz güvenliğimizi garantiye alacak stratejik çalışmalar yürütüyoruz. İnşallah Karadeniz’deki 540 milyar metreküplük doğalgaz keşfimiz gibi Abdülhamid Han’ın da milletimize güzel haberler vereceğine inanıyorum” ifadelerini kullandı.

ZİNCİR MARKETLERE SESLENDİ

Hayat pahalılığıyla ilgili de Erdoğan şu ifadeleri kullandı;

*Koyun kuzuda yüzde 25 indirim yaptık. Pazartesiden itibaren büyükbaş etinde yüzde 30-35 indirime geçiyoruz.

*Tarım Kredi Kooperatiflerinden alışverişinizi rahatlıkla yapabilirsiniz. Piyasaları böylece daha da rahatlatacağız. Zincir marketleri de kendilerine çekidüzen verecekler.

“İDRAK EDEMEMİŞLER”

*Milletin adamı, milletin partisi Cumhur İttifakı varken gayrısına meyletmeyen tüm Çorumlulardan Allah razı olsun diyorum. Biliyorum yine birileri çıkacak şu sevdaya çamur atmaya kalkacak.

*Yine bazı kendini bilmezler çıkacak aramızdaki muhabbete kara çalmaya niyetlenecek. Kapalı otel salonlarını dahi dolduramayanlar meydanlardan sokaklara taşan şu sevgi selini hafife alacaklar. Varsın onlar bizim birbirimizi Allah için sevmemizin sırrına eremesinler. Varsın onlar bizim nasıl bir millet aşkı, nasıl bir memleket sevdası içinde olduğumuzu anlayamasınlar.

*Varsın onlar bizim bu yola başımızı, canımızı, yüreğimizi koyduğumuzu idrak edemesinler. Biz gözü olup görmeyen, kulağı olup işitmeyen, dili olup söyleyemeyen, kalbi nasır tutmuş gafillere rağmen muhabbetimizi güçlendireceğiz. Millete hizmetten nasibi olmayanlara inat Çorum’la birlikte 81 vilayetimizin tamamına eserlerimizle mührümüzü vurmayı sürdüreceğiz.

“ELİ BOŞ GELMEDİK”

*Eğitimde, Çorum merkezde yapımı tamamlanan okulları, Kur’an kurslarını, sağlıkta, ilçelerimizdeki aile sağlığı merkezleriyle, 112 istasyonlarını, kültürde, Osmancık İlçe Halk Kütüphanesi’ni Çorum’un emrine veriyoruz.

*Hitit Üniversitemiz kuzey kampüsü, ilahiyat fakültesi ile Oğuzlar Yerleşkesi’nin ilk etabını tamamladık. Daha önceki Çorum ziyaretimizde şehrimize modern bir stadyum kazandırmanın sözünü vermiştik.

*Hamdolsun 15 bin kapasiteli Çorum Şehir Stadyumu’nu tamamlayarak Çorumspor’un ve sporcu gençlerimizin kullanımına açtık.

“BİZDE LAF YOK İŞ VAR”

*Devlet Su İşlerimiz, Osmancık İncesu Göleti Sulaması, Koçhisar Barajı İkinci Kısım İçme Suyu İsale Hattı, Alaca Arazi Toplulaştırma ve Tarla İçi Geliştirme Projelerini, Obruk Barajı Mansap Düzenlemesi ve Kızılırmak-Osmancık geçişini bitirdi.

*Çevre ve Şehircilik Müdürlüğümüzün hizmet binalarını, millet bahçelerini, güneş enerjisi santralleriyle altyapı ve çevre düzenleme işlerini bugün sizlerin istifadesine sunuyoruz. Biz buyuz, bizde laf yok, bizde iş var iş.

KILIÇDAROĞLU’NU HEDEF ALDI

*CHP'nin belediyelerindeki yolsuzlar, hırsızlık, ahlaksızlık vakalarını almış başını gidiyor. Zaten Bay Kemal, Sayın Baykal'ı bir gece kasetle devirerek gelmedi mi? Bunun mesleği bu. Şimdi ise oturduğu koltuktan kalkamıyor.
*Kasetle genel başkan olunan bir partinin milletvekili adaylarını hangi kriterlere göre belirlediği bizzat kendileri tarafından ikrar edilmeye başladı. Hizmetleri ve eserleri ile konuşulmak yerine her gün yeni bir skandalla ülkenin gündemini meşgul ediyorlar. Bay Kemal'in biliyorsunuz ki çok farklı özellikleri var.

*En önemli özelliklerinden bir tanesi de Sosyal Sigortalar Kurumunun başındayken hastanelerimizi ne hale getirdiğini biliyorsunuz değil mi? Biz şuna bakacağız. Memleket işi gönül işi. Artık bunlar bu tür adımları da atacak durumda değiller. Gittikleri her yerde yalan, yanlış. Ellerinde olan bütün büyük şehirlerde attıkları doğru dürüst bir adım yok.

“KAĞITTAN KAPLANA DÖNÜŞÜYOR”

*Geçen gün çıkmış, kürsüde işsizlikle ilgili bir iddia ortaya atıyor. Ancak iddiasını ispatlayacak rakamları bulup söylemiyor. Bu zat, bahar aylarında elektriğe kafayı takmış, faturasını ödemediği için kendisini günlerce karanlığa mahkum etmişti. Güya vatandaşları ziyaret adı altında milleti kandırmaya çalışmıştı.

*Şimdi anlıyoruz ki sadece milleti değil, evlerine misafir oldukları kişileri de aldatmışlar. Çeşitli vaatlerde bulunup vatandaşlara alçakça ve açıkça yalan söyleyerek yalan söyleterek, utanmadan, sıkılmadan insanlarımızı siyasi şovlarına alet etmiştir. Kim var bunların yanında, PKK terör örgütünün siyasi uzantısı HDP.

*Kim var, İP. Kim var, kendisi ve yanında ufak tefek birileri. Bu şahsın siyasi ahlakı olsa çıkar milletten açıkça özür diler. Bunlar milletten af dileyeceği yerde işi pişkinliğe, arsızlığa vurarak paçayı kurtarmaya çalışıyorlar. Aynı yüzsüzlüğü, tutarsızlığı ülkemizin beka meselesi olan terörle mücadelede de sergiliyorlar.

*İç Anadolu'ya geldiğinde Kandil'i yerle bir etmekten bahseden Bay Kemal, Ankara'ya dönünce Kandil'in siyasi uzantıları karşısında kağıttan kaplana dönüşüyor. Bay Kemal unutma, bu terör örgütlerinden sana yar olmaz. Bunları Gabar, Cudi, Tendürek, Besler Deresi'nde nasıl yerle bir ettiysek bundan sonra da yerle bir etmeye devam edeceğiz.

“CHP’YE OY VERENLERE ÜZÜLÜYORUM”

*Çok net söylüyorum Bay Kemal ve arkadaşların bu durumunu gördükçe CHP'ye oy veren arkadaşlarım adına gerçekten üzülüyorum. Polisimize, askerimize el kaldıranların yanında olanlardan bir şey olmaz. Kaldı ki bu CHP, terörle, teröristlerle mücadelede parlamentoda ret oyu veren değil mi?

*Bu kadar kıvırmayı bırakın insan beli, rüzgar gülü bile dayanmaz. İradesi ipotek altına alınmış, etrafı kuşatılmış, hırsının esiri olmuş, Türkiye'ye dair hiçbir umdu bulunmayan muhalefetle karşı karşıyız.

*Mehmet Akif, bunları, ‘şarka bakmaz, garbı bilmez, ilimden yok payesi, bir kızarmaz yüz, yaşarmaz göz. Bütün sermayesi bu' diye anlatıyor. Bunların da tek sermayesi kızarmayan yüzleri, yaşarmayan gözleri.

ALTILI MASAYA GÖNDERME

Erdoğan, düzenleyeceği toplu açılış törenindeki alana asılan ‘altılı masa’ pankartına da dikkat çekti. Erdoğan konuşmasın o pankarttaki yazılanları da okudu.

Pankartlarda, “6’lı masa menüsü; yalan çorbası, koltuk kebabı, kandil dolması, SELO kahvaltısı, Washington portakal”, “Leblebi koydum tasa, doldurdum basa basa, ağzınızda kuş tutsanız size oy yok 6'lı masa” ifadeleri kullanıldı.

ERDOĞAN, EROL OLÇOK VE OĞLU İÇİN KÜRSÜDE DUA ETTİ

Erdoğan, konuşması sırasında, meydanda asılan, 15 Temmuz Darbe Girişimi'nde şehit düşen Erol Olçok ve oğlu Abdullah Tayyip Olçok'un fotoğrafını işaret ederek, “Karşımda mesai arkadaşım Erol'u ve sevgili yavrusu Abdullah Tayyip'i görüyorum. Gelin onların ruhlarına bir Fatiha okuyalım” dedi. Erdoğan daha sonra kürsüde Erol Olçok ve oğlu için dua etti.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner393