TÜRK TELEKOM REKLAM YAPMASIN İŞİNİ YAPSIN
Bilişim Vadisi’ne ve TOGG markasına ev sahipliği yapan Kocaeli’nde madalyonun diğer yüzü oldukça karanlık. Kocaeli genelinde hala evlerine internet bağlatamayan vatandaşlar ve internet altyapısının olmadığı sokaklar bulunuyor. Günümüzde e-devletten alışverişe birçok temel hizmet internet üzerinden gerçekleştirilmesine rağmen Kocaeli’nde internet henüz istenilen düzeye ulaşabilmiş değil.
Kocaeli’nin tüm ilçelerinde vatandaşın dertlerini Meclis gündemine taşıyan ve sayısı 1000’e yaklaşan soru önergeleriyle sorunların çözümüne katkıda bulunan İyi Partili Türkkan yıllardır çözülemeyen internet sorununu Meclis gündeminde tutmaya devam ediyor. Kocaeli genelinde tüm mahallelerde vatandaşın sorunlarını yerinde tespit eden Türkkan ve ekibi, şikayetlerin en başında gelen sağlıklı olmayan internet bağlantısı, yeni aboneliklerde altyapı olmaması nedeniyle ev ve işyerlerine internet bağlanamaması ve portlardaki eksikler nedeniyle yıllardır bağlantı beklenilmesini Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’na taşıdı. Türkkan konuyla ilgili olarak verdiği mahalle çapında onlarca soru önergesiyle Ankara’nın Kocaeli’ye el atmasını istedi.
GEBZE’DE TEKNİK ÜNİVERSİTE VAR UZAKTAN EĞİTİME İSE ERİŞİM YOK
Bilişim çağında yıl 2023 olmuşken, onca OSB ve teknokente ev sahipliği yapan Kocaeli’nde internete hala vatandaşların erişememesini kabul edilemez bulan Türkkan, çocukların uzaktan eğitime erişemediğini, anne babaların telefonları üzerinden bu işin sürdürülemez olduğunu ve Türk Telekom’un kimi sokak ve caddelerde ikamet eden vatandaşları internet bağlantısı için oyaladığını belirterek, Türk Telekom’un fiber kabloyu vatandaştan deha değerli gördüğüne vurgu yaptı ve Bakan Karaismailoğlu’na Kocaeli geneli için şu soruları yöneltti;
1) Mahallelerde internet altyapısı olmayan sokakların bulunmasının gerekçesi nedir? Günümüzde internet erişimi artık günlük hayatın bir parçası olmasına rağmen vatandaşlarımızın internet bağlantısı talepleri Türk Telekom tarafından hangi gerekçelerle karşılanmamaktadır?
2) Kocaeli genelinde internet altyapısının tamamlanması düşünülmekte midir? Düşünülmekteyse çalışmalar ne zaman başlatılacaktır?
3) Kocaeli’nde internet erişim hızlarının düşük kalmasının sebepleri nelerdir? İnternet hızının artırılmasıyla ilgili herhangi bir çalışma bulunmakta mıdır?
4) Uzaktan eğitime geçilen bir dönemde gerek internet hızının yavaş kalması, gerekse internet hattının olmaması sebebiyle öğrencilerimizin yaşadığı mağduriyetlerin giderilmesi konusunda herhangi bir tedbir ve geçici bile olsa herhangi bir çözüm bulunmakta mıdır? Bulunmakta ise neden yerine getirilmemektedir?