BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Bali Holat Kartepe, Yakup Karaaslan’da Kandıra’dan aday olmak için başvurdu

AKP’de Bali Holat Kartepe, Yakup Karaaslan’da Kandıra Belediye Başkan adaylığı için başvuruda bulundu. 

17 Kasım 2023 06:27
Bali Holat Kartepe, Yakup Karaaslan’da Kandıra’dan aday olmak için başvurdu

Son üç dönemdir Kartepe Belediye Başkan Yardımcılığı görevini yürüten Şehir Planlamacısı Bali Holat, belediye başkanlığı için AK Parti’den aday adayı oldu. Şehir Planlamacısı Bali Holat, bugün AK Parti Kartepe İlçe binası gelerek resmi başvuru dosyasını AK Parti Kartepe İlçe Başkanı Sadık Yılmaz’a teslim etti. 

“ÜLKEMİZİN ÖNÜNÜ AÇTI”

Başvuru sırasında bir konuşma gerçekleştiren Bali Holat, “2019 yılında bütün beldeler birleşip ilçe olunca Bayındırlık Müdürlüğü’nde görevliydim ve daha sonra Kartepe Belediyesi’nde başkan yardımcısı oldum. AK Parti iktidarı, çok geniş imkanlara sahip bir Türkiye yarattı. Ülke yeni yüzyıla geçmek için harekete geçti başımızda dünya lideri olan Recep Tayyip Erdoğan vardı.  Yeni atılımlar ve yeni katılımlarla ülkemizin önünü açtı. Eski belediyecilik ve o dönem belediyecilik arasında fark vardı. Kuruluşta Şükrü başkanın çok emeği vardı. Büyükşehir Belediyesi ile birlikte organize olduk ve o zamanı çok iyi değerlendirdik” dedi. 

“TEŞKİLATIMIZ HER ZAMAN YANIMIZDAYDI”

Açıklamasını sürdüren Holat, “Hüseyin başkan, belediye başkanı oldu bir sürü projeler yaptık. Dönemin en önemli projelerinden biri teleferik projesiydi. İhaleye çıktık ihaleye çıktığımız firma tamamlayamadı. Mustafa başkan geldi o dönemde yarım kalmış projeler vardı bazı projelerin bitmesini sağladık, ödenmemiş projeleri ödedik, yarım kalan projeleri tamamladık. Yeni birtakım projeler yapıldı tabi o dönem maalesef pandemi sürecine girdik. Pandemi de bazı projeleri yapmamıza engel oldu kağıt üzerinde yeni projeler hazırlandı, sonra deprem oldu zaten o dönemde sıkıntılar olurken de teşkilat yanımızdaydı” ifadelerini kullandı. 

“BU TOPRAKLARA HİZMET İÇİN YOLA ÇIKIYORUM”

Son olarak Holat, “Şükrü başkan iktidardayken tekrar aday oldu sonra ikinci dönem tekrar aday gösterilmedi geldi bana keşke sen aday olsaydın dedi. Hüseyin başkan geldi keşke aday olsaydın dedi. Mustafa başkanımda keşke demesin diye ben de erkenden bu dönem aday oluyorum dedim. Aday adaylığı başvurumu hayırlısıyla yaptım. Cumhurbaşkanımız bu dönem işi ehline vereceğiz dedi ve ben de kendi adıma bu işin ehli olduğumu düşünüyorum.  İnşallah parti büyüklerimiz bizi uygun görür. Bu topraklara hizmet için yola çıkıyorum” şeklinde konuştu. 

BALİ HOLAT KİMDİR?

1987 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Şehir ve Bölge Planlama bölümünden mezun olan Bali Holat, Türkiye'nin ilk şehir planlayıcılarından biri. Ayrıca İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi'nde İşletme Yöneticiliği eğitimi alan Holat, 1987'den bu yana şehir planlamacılığı konusunda çeşitli görevler üstlendi. 2008 yılında Kocaeli Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'ne üçlü kararname ile Şehir Plancısı olarak atanan Bolat, 2009 Mahalli İdareler seçimlerinin ardından yeni kurulan Kartepe Belediyesi'nde İmar ve Şehircilik Müdürlüğü, Emlak ve İstimlak Müdürlüğü, Plan ve Proje Müdürlüğü, Yapı Kontrol Müdürlüğü gibi müdürlüklerin kurulması ve yönetiminden sorumlu kurucu Başkan Yardımcılığı görevini üstlendi. Bölgede geniş kitlelerce tanınan ve Maşukiyeli olan Bali Holat, İngilizce bilmektedir. Bolat, evli ve 2 çocuk babasıdır.

Öte yandan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi UlaşımPark’ta İdari İşler Müdürlüğü görevini yürüten Yakup Karaaslan’da Kandıra Belediye Başkanlığı için aday adaylığı için resmi başvurusunu gerçekleştirdi. Karaaslan’a olan büyük destek dikkat çekti 

Kandıra Belediye Başkanlığı için aday adaylığı kararı alan Yakup Karaaslan, bugün saat 15:00’da resmi başvurusunu AK Parti Kandıra İlçe Başkanlığı’nda yaptı. Parti binasında ve çevresinde büyük bir kalabalık oluşurken, Karaaslan’a olan büyük destek dikkat çekti 

KARAASLAN’A BÜYÜK DESTEK

Başvuru için parti binasına gelen Yakup Karaaslan, AK Parti Kandıra İlçe Başkanı Alper Tokgöz’e çiçek takdiminde bulundu. Başvuru esnasında AK Parti Kandıra İlçe Başkanı Alper Tokgöz ve yönetimi, Kandıra İlçe Kadın Kolları Başkanı Nilgün Gülcan ve yönetimi, Kandıra İlçe Gençlik Kolları Başkanı İsmail Dursun ve yönetimi, AK Parti Mahalle ve Köy temsilcileri, Kandıra Belediye Meclis Üyeleri, Kandıra Muhtarlar Derneği Başkanı ve yönetimi, mahalle ve köy muhtarları, STK Başkanları ve yönetimleri, AK Partililer, Kandıra halkı, Karaaslan’ın ailesi ve sevenleri AK Parti Kandıra İlçe Başkanlığı’nda hazır bulundu.

“KENTİMİZİN SORUNLARINDAN YAKINDAN HABERDARIM”

Resmi başvuru dosyasını AK Parti Kandıra İlçe Başkanı Alper Tokgöz’e teslim eden Yakup Karaaslan, “44 yaşındayım 2002 yılından beri teşkilatın her kademesinde çalıştım. Kah bayrak astım kah yönetim kademesinde bulundum. Diyebilirim ki ömrümün yarısını Recep Tayyip Erdoğan liderliğindeki bu kutlu davanın yolunda geçirdim. Kentimizin ve köylerimizin sorunlarından yakından haberdarım, görevlerim ve ilişkilerim aracılığıyla Kandıra için hep çözüm üretmeye gayret ettim” dedi.


“BİZİM HİZMETLERİMİZ SAYMAKLA BİTMEZ”

Açıklamasını sürdüren Karaaslan, “Kararlı ve inançlı bir Büyükşehir Belediye Başkanımız var. Merkez Erikli, Kerpe, Safalı ve Hacımazlı köylerimiz doğalgaza kavuştu. Birçok köyümüzde de altyapı çalışmalarımız devam ediyor. 2024 yılında Kandıra’da doğalgazsız köy kalmayacak. AK Parti iktidarında bugün Terziler köyündeki Kasım Amca kış ortasında evinden camiye terlikle gider, gelir ayağı ıslanmaz. Bizim hizmetlerimiz saymakla bitmez” ifadelerini kullandı.

“BUGÜN BİSMİLLAH DİYORUZ” 

Karaaslan son olarak, “Biz Akçakoca’nın torunları Kandıralılar, 700 yıl önce Seyrek Limanı’na ayak basıp bu toprakları yurt edindik. Akçaova taşımızla, Döngelli, Kırkarmut, Sucuallı’da yetişen karpuzumuzla, lezzeti tüm dünyaya ün salan Kandıra yoğurdumuzla, meşhur Kandıra hindimizle, mancarlı pidemizle, fındığımızla hep beraber Kandıra olduk. Bugün bismillah diyoruz. Biliyoruz ki işimiz çok. Konuşarak, dinleyerek, paylaşarak sonrasında ciddi adımlar atarak sorunlarımızı hep birlikte çözeceğiz. Şunu hatırlatmak isterim ki; bereketli yarınlar, ciddi adımlarla inşa edilir. Kandıramız için hep bir adım önde, Kandıra'nın kalbinde olacağım. Ciddi hizmet, bereketli gelecek: bereketli olsun Kandıra diyorum ve hepinize teşekkür ediyorum, iyi ki varsınız” şeklinde konuştu.  Katılım sağlayan ve destek veren herkese teşekkür eden Karaaslan’ın başvurusuna Kandıra halkının ilgisi büyüktü. Başvuru sonrasında katılımcılar ile toplu fotoğraf çekimi yapıldı. 

YAKUP KARAASLAN KİMDİR?

7 Eylül 1979 yılında Kocaeli’nde doğan Yakup Karaaslan, Kandıra Sepetçi - Sakallar köyündendir. Yer el Yönetimler alanında aldığı yüksek öğretim sonrasında Nişantaşı Üniversitesi'nde Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Lisans eğitimini tamamladı. AK Parti’nin kuruluşundan itibaren önemli görevlerde bulundu. AK Parti Kurucu Gençlik Kolları İl Başkan Yardımcılığı, İlçe Teşkilatında Sosyal İşler, Mali İşler, Teşkilat Başkanlığı ve Siyasi İşler Birim Başkanlığı görevlerinde bulundu. İl Ana Kademe Yönetim Kurulu üyeliği ve İl Tanıtım ve Medya Başkanı, İl Başkan Yardımcılığı gibi önemli görevler üstlendi. Bununla birlikte çeşitli sivil toplum kuruluşlarında yöneticilik yapmıştır. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi UlaşımPark A.Ş.'de İdari İşler Müdürlüğü görevini sürdüren Karaaslan, evli ve 2 çocuk babasıdır. 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.