BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Özgür Özel'den Arapça tabela açıklaması

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, HaberTürk'te Fevzi Çakır ve Esra Toptaş moderatörlüğünde gündeme ilişkin soruları ve merak edilenleri yanıtladı. 

12 Mayıs 2024 06:36
Özgür Özel'den Arapça tabela açıklaması

Son dönemlerde, seçim sonrası AKP'den CHP'ye geçen çoğu belediyenin kentlerde bulunan Arapça ilan ve tabelaları sökme kararlarına ilişkin Belediye Başkanlarını uyardığını ve artık bu uygulamadan vazgeçilmesi gerektiğini söyleyen Özel, "Ben belediye başkanlarımı da uyardım. Onlara uymayın, etkileşim alacağım diye artık arapça tabelalara karışmayın." dedi.

'Sağ Popülist Göçmen Karşıtı Tavırlar'

Açıklamasında, Zafer Partisi'ni ve Ümit Özdağ'ı da hedef alarak, 'göçmen karşıtı' tavırlarla halkın kışkırtıldığını ve kutuplaştırıldığını ima eden CHP Genel Başkanı, “Bazı siyasi partiler var. Böyle aşırı sağ popülist göçmen karşıtı tavırları var."  ifadeleri kullandı.

'Arapça Kuran Dilidir, Halk İncinir'

Açıklamalarına, Arapça tabelaların hepsinin sökülmesinin etik ve ahlaki olmadığını savunarak devam eden Özel, bununla ilgili kanuni bir düzenleme olmadığı takdirde belediyelerin kendi inisiyatifleriyle Arapça tabelaları kaldırıp toplatmasının yanlış olduğunu söyledi; "Arapça kuran dilidir, halk incinir.” dedi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.