banner517

banner519

BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Bahçeli ve Erdoğan'ın konuşma metinlerini aynı kişi mi yazıyor?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sayıştay'ın 162. kuruluş yıl dönümü programında yaptığı açıklamada, İBB Başkan İmamoğlu'nun 'Roma seyahatini' sert sözlerle eleştirdi. Bilindiği gibi sabah saatlerinde de Bahçeli benzer sözlerle İmamoğlu'na yüklenmişti. Bu durum Erdoğan ve Bahçeli'nin öncelikleri ekonomiyi düzeltmek, hayat pahalılığını ortadan kaldırmak değil. Dertleri abartılı sözlerle pireyi deve yapıp rakiplerine kara çalarak milleti uyutmak şeklinde yorumlandı. 

28 Mayıs 2024 02:51
Bahçeli ve Erdoğan'ın konuşma metinlerini aynı kişi mi yazıyor?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sayıştay'ın 162. kuruluş yıl dönümü programında konuştu.

Kamuda tasarruf tedbirlerine ilişkin değerlendirmesinde atanmış ya da seçimiş kamu görevlilerinin daha hassas davranması gerektiğini söyleyen Erdoğan, çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Yeni Anayasa çalışmalarına da değinen Erdoğan, "Eski sisteme dönüş, bu bir polemiktir. Bu polemeğin ülkeye ve millete herhangi bir hayrının dokunmayacağı kanaatindeyiz. Eskiye öykünmek yerine önümüze bakmanın, geleceğe odaklanmamız şart" diye konuştu.

Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar şu şekilde:

“Yıllarca en büyük sorunumuz olan siyasi belirsizlik ortadan kalktı. Yönetimde güven tesis edildi. Bundan bir yıl önce millet kararını verdi. Milletimiz seçim gecesi sonuçların belli olmasıyla beraber işine gücüne döndü. Milletimiz bunun bir kazanım olduğunu düşünüyor.

Bu kazanımın korunması gerektiğine inanıyoruz. Elbette pürüzler olabilir. Biz tecrübelerimizin ışığında

Eski sisteme dönüş, bu bir polemiktir. Bu polemeğin ülkeye ve millete herhangi bir hayrının dokunmayacağı kanaatindeyiz. Eskiye öykünmek yerine önümüze bakmanın, geleceğe odaklanmamız şart.

Yeni Anayasa meselesi de gelecek vizyonumuzun bir parçasıdır. Türkiye’yi darbe Anayasa’sından kurtarmak bizim için milli bir görevdir.

SAVURGANLIK AÇIKLAMASI

Kamuda tasarruf ve verimlilik anlayışının ön plan çıktığı günümüzde Sayıştay’ın denetimleri daha da önem kazanmıştır. İster merkezi idare, ister yerel yönetim olsun milletin vergilerini harcayan hiçbir kurum insanımızın yüreğini sızlatacak bir savurganlık içinde olamaz.

Son dönemde eş dost ve hısım atamalarıyla birlikte maalesef belediye imkanlarının kişisel amaçlar kullanıldığını üzülerek görüyoruz, bu hadiseler milletin kamu kurumlarına ve siyasetçilere olan güvenini de derinden sarsmaktadır

İMAMOĞLU’NU HEDEF ALDI

Kimse kusura bakmasın. Ama milletin cebinden basın mensuplarına özel uçakla Roma turu yaptırmanın hiçbir haklı gerekçesi olamaz. Bu konuda atanmış ya da seçilmiş tüm makam sahipleri daha dikkatli daha hassas davranmalı kamu malına özen göstermelidir.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.