BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Erdoğan istemez miydi emekliye zam yapsın ama yapamadı

İsmail Küçükkaya’nın sunduğu programa katılan Özgür Özel hem emekli maaşlarıyla ilgili hem de diğer gündemdeki konularla ilgili dikkat çeken açıklamalar yaptı. 

31 Mayıs 2024 21:20
Erdoğan istemez miydi emekliye zam yapsın ama yapamadı

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, İsmail Küçükkaya’nın Halk TV'de sunduğu Yeni Bir Sabah programına katıldı.

Küçükkaya'nın sorularını yanıtlayan CHP Genel Başkanı seçimi kazandıkları takdirde emekliler için ne yapacaklarını da açıkladı.

Özel “Birincisi ilk seçim vaadi olarak, emekli maaşını asgari ücretin altında bırakmayacağız.” İfadelerini kullandı.

“ERDOĞAN İSTEMEZ MİYDİ EMEKLİYE ZAM YAPSIN AMA YAPAMADI”

Devamın Özgür Özel ''En düşük emekli asgari ücretin altında artık hesaplanmasına izin vermeyeceğiz. Erdoğan istemez miydi emekliye zam yapsın ama yapamadı. Ülke büyük krizde para yok yapamadı. Erdoğan, emekli maaşına zam yapılabilmesi için 17 bin lira yapmam için 680 milyar para lazım dedi.

Düzenlemenin hayata geçmesi için 680 milyar lira gerekiyor, Bu para var, ancak Erdoğan bu parayı zengin müteahhitlere verdi. Ayrıca, Erdoğan'ın affettiği toplam vergi miktarı 666 milyar lira, bu da müteahhitlerin cebine girdi'' ifadelerini kullandı.

Vergilerin de adil olmadığını eleştiren Özel CHP’nin iktidara geldiğinde adaletli vergi sistemi olacağını, vergide reform olacağını anlattı.

Özel, alınan vergileri düşürüp, satın alma gücünün yükselmesi için izlenecek adımları da açıkladı. Ayrıca Özel CHP iktidara geldiğinde olaylı vergilerin kaldırılacağını da vurguladı.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.