BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Çocukların çığlıklarına kulak verin

CHP İzmit İlçe Örgütü Eşitlik ve İnsan Hakları Komisyonu, 1 Haziran Uluslararası Çocuk Günü dolayısıyla açıklama yayınladı.  

01 Haziran 2024 22:49
Çocukların çığlıklarına kulak verin

Açıklamada şu görüşlere yer verildi: “Filistin'de yaşanan insanlık dramına kayıtsız kalmayın. Çocukların çığlıklarına kulak verin. Uluslararası hukukun çiğnenmesine izin vermeyin” ifadeleri yer aldı

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) İzmit İlçe Örgütü Eşitlik ve İnsan Hakları Komisyonu, 1 Haziran Uluslararası Çocuk Günü dolayısıyla basın açıklaması yaparak, özellikle Filistin’de yaşanan vahşet içerisindeki çocukların durumuna dikkat çekti. CHP İzmit İlçe Örgütü Eşitlik ve İnsan Hakları Komisyonu tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı: “Bugün, dünya genelinde içimiz buruk, yüreğimiz kan ağlıyor. Zira bu özel gün, masumiyetin, neşenin ve umudun simgesi olan çocuklarımızın, dünya üzerinde maruz kaldığı acımasız gerçekleri bir kez daha gözler önüne seriyor.

VİCDANLARI KANATAN UTANÇ TABLOSU

Filistin'in Rafah kentinde, son günlerde yaşanan katliam, insanlık vicdanını derinden sarsan bir trajediye dönüştü. İsrail'in acımasız saldırıları sonucu hayatını kaybeden çocuklar, sadece Filistin'in değil, tüm dünyanın evlatlarıydı. Onların hayalleri, gülüşleri ve gelecekleri, savaşın karanlık girdabında yitip gitti. Bu katliam, yalnızca çocuk haklarının değil, insan haklarının da en temel ilkelerinin açık bir ihlalidir. Uluslararası toplumun gözleri önünde gerçekleşen bu vahşet, vicdanları kanatan bir utanç tablosu olarak tarihe geçti.


HUKUKUN ÇİĞNENMESİNE İZİN VERMEYİN

Unutmayalım ki her çocuk, barış ve güvenlik içinde yaşama, eğitim alma, sağlıklı bir çevrede büyüme hakkına sahiptir. Filistinli çocuklar, yıllardır süregelen işgal ve çatışmaların gölgesinde, bu temel haklardan mahrum bırakılıyor. Bugün, Çocuk Hakları Günü vesilesiyle, tüm dünyaya sesleniyoruz: ‘Filistin'de yaşanan insanlık dramına kayıtsız kalmayın. Çocukların çığlıklarına kulak verin. Uluslararası hukukun çiğnenmesine izin vermeyin.’

ÇOCUKLARIN GELECEĞİ İÇİN ENDİŞELİYİZ

Filistinli çocukların acısını yürekten paylaşıyor, hayatını kaybeden masumları saygıyla anıyoruz. Uluslararası toplumu, Filistin'de barışın ve adaletin tesisi için daha fazla çaba göstermeye davet ediyoruz. Çocuklarımızın geleceği için, barış ve adalet için, insanlık için hep birlikte mücadele edelim. 1 Haziran Çocuk Hakları Günü'nü kutluyor, tüm dünya çocuklarının geleceği için endişe duyuyoruz. Küçükleri korumak, büyükleri korumaktan daha önemlidir. Çocuklar geleceğimizdir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün izinde, küçüklerimizi koruyacağımıza ant içeriz.”

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.