BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Özgür Özel CHP içinde temizlik mi yapacak?

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, yerel seçimlerin geride kalmasının üzerinden aylar geçtikten sonra itiraf gibi bir açıklamada bulundu. Özel, yerel seçimlerde CHP’li olup CHP’nin başarısızlığı için çalışanların olduğunu belirtti. 

02 Haziran 2024 11:39
Özgür Özel CHP içinde temizlik mi yapacak?

Geride bıraktığımız 31 Mart yerel seçim sonuçları birçok açıdan gerek siyaset arenasında gerek kamuoyunda şaşkınlık yaratmıştı. Dikkat çeken konuların başında ise birçok belediyenin el değiştirerek CHP’ye geçmesi olmuştu.

İstanbul ve Ankara’yı 2019 yılında CHP’ye kaybeden AKP, bu iki büyükşehri almaya çalışırken elindeki birçok belediyeyi CHP’ye kaptırırken, İstanbul ve Ankara’da da 11 ve 30’ar puanlık tarihi bir fark yemişti.

Yerel seçimlerin üzerinden aylar geçtikten sonra CHP lideri Özel’in, Mustafa Balbay’a verdiği röportajda dikkat çeken noktalardan birisi de, aday belirleme esnasında yaşanan kriz ile alakalı oldu.

Bu sürecin sancılı olduğunu belirten Özel, “Yerel seçim sürecinde özellikle aday belirleme aşaması sancılı oldu. Devamında da CHP’li olup CHP’nin başarısızlığı için çalışanlar oldu” çıkışında bulundu.

Açıklamasının devamında ise bu kişileri partiden atma gibi bir düşüncesinin olmadığı, sistemli bir zarar verme durumu olmadığı takdirde affedici olunması gerektiğini kaydetti.

'İÇİMİZDEKİ İRLANDALILAR' SÖZÜ NE DEMEK?

Türkçemize yerleşen 'İçimizdeki İrlandalılar' ifadesi 'Aslında bizden gözüküp de aslında bizden olmayan' 'içimizdeki casus, içimizdeki düşman' anlamlarında kullanılıyor.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.