banner472

BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Barajdaki su seviyesi azaldı, Sapanca Gölü devreye sokuldu

Yuvacık Barajı’nda su seviyesinin azaldığı ve Sapanca Gölü’nden su alımına başlandığı açıklandı. 

10 Haziran 2024 02:14
Barajdaki su seviyesi azaldı, Sapanca Gölü devreye sokuldu

İSU Genel Müdürlüğü adına yapılan o açıklamanın içeriği şöyle:

İlimizin içme suyu ihtiyacının yıllık yüzde 80’ini karşılayan Yuvacık Barajı’nda 10 Haziran itibarıyla yüzde 78 oranında su bulunmaktadır. Artan sıcaklıklar ve mevsimsel yağış eksikliği nedeniyle su kullanımı yükselmekte, bu da içme suyu tüketim oranlarında artışa yol açmaktadır. 

Bu nedenle; Yuvacık Barajı’ndaki su seviyesinin azalması üzerine B planı olarak kullandığımız içme suyu kaynağımız Sapanca Gölü’nden su alımına başlanılmıştır. 
Yuvacık Barajı’nda bulunan suyumuz ile Sapanca Gölü’nden temin ettiğimiz suyu, Kullar İçme Suyu Arıtma Tesisi’nde arıtarak abonelerimize sağlıklı bir şekilde iletiyoruz. 

Yaşamın temeli, yarınlarımızın hazinesi, gözümüz gibi bakarak kalitesini koruduğumuz içme suyumuzu, tasarruf kurallarına önem vererek gönül rahatlığı ile çeşmelerinizden içebilir ve her türlü ihtiyaçlarınızda kullanabilirsiniz.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.