banner517

banner519

BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Yıldızlı’dan Adalet Bakanı Tunç’a 4 soru

Cumhuriyet Halk Partisi Kocaeli Milletvekili Harun Özgür Yıldızlı, TBMM’de 12.06.2024 tarihinde gerçekleşen İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu toplantısında T.C. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’a, vatandaşlardan ve hukuk camiasından kendisine iletilen soru ve sorunları yöneltti. 

12 Haziran 2024 04:26
Yıldızlı’dan Adalet Bakanı Tunç’a 4 soru

İnsan Haklarını İnceleme Komisyonunun “Hapis Cezasının İnfazının Hastalık Nedeniyle Ertelenmesi” başlığı altında yapılan komisyon toplantısında Adalet Bakanı Yılmaz Tunç komisyon üyelerine bir dizi sunum yaparak milletvekillerinin soru ve taleplerini dinledi. 

Komisyon görüşmeleri sırasında söz alan İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Üyesi CHP Kocaeli Milletvekili Harun Özgür Yıldızlı da aşağıdaki soruları Bakan Tunç’a iletti;
“Sayın bakan, değerli milletvekilleri, basınımızın güzide temsilcileri hepinizi saygıyla selamlıyorum. Sayın bakan bugün size 4 adet soru ileteceğim.

1-Mahpus hastaların kısa süre içerisinde raporlanamaması sorunları bizlere iletilmektedir. Raporlama sürecinde etkili sağlık yardımları alamadan infazlarına devam edilmesi sonucu ve özellikle akıl hastalığı bulunanların hastalık evrelerinin ağırlaştığı ve bu durum nedeniyle içerde yeniden suça karıştıkları gibi olaylar bizlere iletilmektedir.

2-Hükümlülerin ailelerinin sosyal ve ekonomik durumları gözetilmeksizin, aileye haber verme imkanı sağlanmadan uzak cezaevlerine nakiller yapıldığı ile ilgili şikayetler hukuk camiasından tarafımıza iletilmektedir. Ailesi Kocaeli’de ikamet eden bir mahkumun cezası neden uzak şehirlerde infaz edilmektedir. Bu durum ile alakalı çokça şikayet almaktayız. Bu konuda bir çalışmanız olacak mı?

3- Aynı suçları farklı tarihlerde işleyen mahkumlar başta olmak üzere genel anlamda çok orantısız ve değişken infaz süreleri olduğu konusunda şikayetler almaktayız. İnfaz oranlarının süre gözetilmeksizin tektipleştirilmesi konusunda bir çalışma beklentisi vardır. 

4-Cezaevlerinde özellikle gençlerin ıslah edilememe sorunu gün geçtikçe artmaktadır. Hatta içerde yeni suçlar öğrenerek tahliye olan gençler dışarı çıkınca bu suçları işlemektedir. Kıymetli sunumlarınız için teşekkür ediyorum.”

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.