banner525

BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Kocaeli Kent Bayramlaşması’na olan katılım neden düşüktü?

İzmit’in Milli Görüş kökenli sevilen isimlerden Mustafa Can, Kocaeli Kent Bayramlaşması ile ilgili izlenimlerini sosyal medya hesabından herkesle paylaştı. 

18 Haziran 2024 13:23
Kocaeli Kent Bayramlaşması’na olan katılım neden düşüktü?

Kocaeli Kent Bayramlaşması’na olan katılımın düşüklüğünün en büyük nedenlerinden biri şehir merkezinde herkesin kolaylıkla ulaşabileceği bir mekanın seçilmemiş olmasıdır. Tramvayla ulaşım imkanı da olsa Kocaeli Kongre Merkezi biraz sapa bir noktadadır!

Kocaeli Kent Bayramlaşmaları’nın sokakta Fethiye Caddesi üzerinde gerçekleştirilmesi gerekir. Böylece hem katılım çok daha yüksek olacak, hem de herkesim bayramda bu tören sayesinde bir araya gelecek, ortaya da işte bayram bu dedirten görüntüler çıkacaktır.

Yetkililere önerimiz Kent Bayramlaşması’nın salonlarda değil, sokakta ve Fethiye Caddesi üzerinde yapılması, yerinin de asla değiştirilmemesi yönündedir.

İşte Mustafa Can’ın o paylaşımının içeriği:

Kocaeli Kent bayramlaşması üzerine bir analiz.. 

Değerli dostlar bugün 39’ncusu düzenlenen Kocaeli Kent bayramlaşmasına katıldım, Çok önemli bir programım yoksa Kent Bayramlaşmalarına katılırım, 

Yaklaşık 20 yıldır bu buluşma yapılıyor. En başında bir algı vardı, ' Kent Bayramlaşması AKP İktidarının bayramlaşmasıydı Bu tezi savunanlar kısmen bende dahilim alternatif bayramlaşmaya katıldım.

Sonra kanıksandı ve devam etti. Kent Bayramlaşması çünkü genelde iktidar, Kocaeli’de ise 13-0’lık belediye sonuçları vardı. Bu konuya niye girdim. 

Dediğim gibi Yıllarca Kent bayramlaşmaya giderim bu kadar katılımı az bir an önce bıtsınde gidelim mahiyetinde bir Kent bayramlaşması yaşamadım. 

Bunun tabi ki sebepleri var.. Mesela 

1-Hava çok sıcak üstelik Kurban bayramı (bu yüzeysel bir bakışla tespit) Ben kendi düşüncelerimi paylaşacağım. 

2-Ülkemiz üst üstte seçimler yaşadı ve siyaseten bunaldı..Şu anda bile erken seçim olur mu? tartışılıyor. 

3-AKP’nin son seçimde aldığı başarısız sonuçlar AKP’nin gidici olduğu izlenimini veriyor.. 

4-Siyasetteki kutuplaşma ve yumuşama bu sonucun tezahürü, 

5-Siyasiler Siyasette kartlar yeniden karılırken nerede duracaklarını nasıl siyaset üreteceklerini bilemiyor çünkü biliyor ki siyasi yerel başkanlar kısa bir, süre sonra değişecek. Bu nedenle teşkilat ve yönetimlerinde heyecan yok. 

6-Uzun bir müddet genel seçim 5 yıl yerel seçim olmaması bir etken. 

7-Bence bir maddede basına onlarda bir siyasi malzeme bulamadılar gölgede ortamı izlemekle yetindiler.

8-Bu arada ikramlar çok kaliteliydi, sıcak düşünülmüş ve ona göre ikram taze ve kaliteli ürün. 

9- Tabi ki yine ben buradayım diyerek ispatlama gayreti içerisinde olan beklentili insanlar.

10- Ana tema AKP artık bir hedef ve ileriye dönük ışık vermiyor.

11- Kent bayramlaşması bir yeni formatla karşımıza çıkmalı, demek istiyorum ki Valimizin açış konuşmasından sonra siyasi partilerin milletvekilleri kısa bayram mesajı vermeli. Milletvekili olmayan siyasi partilerin il başkanları çok kısa da olsa söz almalı. Yoksa bu Kent bayramlaşması AKP’nin bayramlaşması tezi ortaya çıkacak.

Katılım mı? bunu AKP’nin oy oranı ve heyecanı belirleyecek Bunlar benim bir siyasi olarak gözlemim.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.