banner472

BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Koray Aydın, İYİ Parti'den 14 vekille istifa mı edecek?

Gazeteci ve Eski CHP Milletvekili Barış Yarkadaş, Koray Aydın'ın İYİ Parti'den istifa edip 14 milletvekili ile Demokrat Parti'ye katılacağını iddia etti. 

23 Haziran 2024 00:45
Koray Aydın, İYİ Parti'den 14 vekille istifa mı edecek?

İYİ Parti'nin 31 Mart'ta istediği hedefe ulaşamaması ve Eski Genel Başkan Meral Akşener'in Saray'da Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmesi partide tartışmaları doğurdu.

İYİ Parti Ankara Milletvekili Koray Aydın, partide yaşanan süreçlerden en rahatsız olan isimlerin arasında gösteriliyordu.

Tüm bu gelişmelerin ardından TV100'de Gündem Özel programında konuşan Gazeteci ve Eski CHP Milletvekili Barış Yarkadaş, Aydın'ın istifa edeceğini ve 14 milletvekili ile Demokrat Parti'ye geçeceğini iddia etti.

Barış Yarkadaş şunları söyledi:

''Koray Aydın'ın çalışma arkadaşları, 'Koray Bey, İYİ Parti'nin kongresinin ardından uzun bir süredir çok yoğun istişarelerde bulunuyor, bugün de o görüşmeler devam ediyor' dedi.

''İSTİFA EDİP, YOL HARİTASINI AÇIKLAYACAK''

Koray Aydın bu görüşmelerini Çarşamba gününe kadar yoğun bir şekilde sürdürecek. Çarşamba akşamı bu görüşmeleri bitirecek. Perşembe ya da Cuma günü İYİ Parti'den istifa edip, yol haritasını açıklayacağına dair bilgilere ulaştım.

MÜSAVAT DERVİŞOĞLU DEVREDE

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, Koray Aydın'ın istifasını engellemek için çok çaba gösteriyor.

İYİ Parti'den istifa eden, parti kuran, parti kurma hazırlığı içinde olan çok sayıda eski çalışma arkadaşları, Koray Aydın'a birlikte hareket etmek için davet yolladılar. Koray Aydın, bu oluşumların hiçbirinde yer almayacak.

''14 MİLLETVEKİLİ DEMOKRAT PARTİ'YE GEÇECEK''

Koray Aydın ve çevresi yeni bir parti kurmak yerine, mevcut bir partiyle güçlerini birleştirmenin daha doğru olacağına yönelik bir fikre vardılar. Koray Aydın ve yakın çevresinin katılmak istediği partinin adı Demokrat Parti'dir. 14 milletvekilinin de Koray Aydın ile Demokrat Parti'ye geçeceği yönünde çok çiddi iddialar var.''

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.