BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

A Milli Futbol Takımımız Çekya'yı devirdi!

Türkiye gruptan çıkmayı başardı! EURO 2024 F Grubu son maçında Çekya karşısına çıkan A Milli Futbol Takımımız 2-1'lik skorla adını son 16'ya yazdırdı. Ay yıldızlıların bir üst turdaki rakibi Avusturya olacak. 

27 Haziran 2024 21:08
A Milli Futbol Takımımız Çekya'yı devirdi!

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası F Grubu'nda gruptan çıkmayı başardık. Grubun son maçında Çekya ile karşılaşan ay yıldızlılar 10 kişi rakibi karşısında 2-1'lik skoru ve 3 puanı alarak adını bir üst tura yazdırdı.

İkinci yarıda Hakan Çalhanoğlu'nun attığı golle öne geçen Türkiye, rakibin golüne engel olamadı. Ama bizim için 1 puan bile değerliydi. 90 dakikanın sonunda maçı bırakmayan Türkiye uzatmada attığı golle 2-1 kazandı ve 6 puanla Portekiz'in ardından ikinci sırada gruptan çıkmayı başardı.

RAKİBİMİZ AVUSTURYA!

Millilerimizin son 16 turundaki rakibi Avusturya olacak. Son 16 maçımız Leipzig şehrinde oynanacak. Bizim için ilk yarının iki kader dakikası var. Çekya'nın 10 kişi kaldığı iki sarı kart pozisyonu maçın seyrini değiştirdi.

11. dakikada sol kanatta yaşanan ikili mücadele sırasında Antonin Barak, topla birlikte ilerleyen Ferdi Kadıoğlu'nu formasından çekince Istvan Kovacs tarafından sarı kartla cezalandırıldı.

20'de orta sahada yaşanan ikili mücadele sırasında Antonin Barak, Salih Özcan'a yaptığı kontrolsüz hareket nedeniyle Istvan Kovacs tarafından sarı kartla cezalandırıldı. 9 dakika içerisinde ikinci sarı kartını gören Antonin Barak, kırmızı kartla oyun dışı kaldı.

Çekya'nın 10 kişi tamamladığı ilk yarıda millilerimiz isabetli şut atamadı ve ilk yarı 0-0'lık eşitlikle sona erdi. 

ÇEKYA'YI ABLUKAYA ALDIK

51'de ayak seslerimiz hissedilmeye başladı! Barış Alper Yılmaz'ın pasıyla ceza alanında topla buluşan Kenan Yıldız'ın yaptığı vuruşta top önce savunmadan geri geldi. Pozisyonun devamında Kenan Yıldız'ın yakın mesafeden yaptığı vuruşta Jindrich Stanek topu uzaklaştırmayı başardı.

İsmail Yüksek'in ceza sahası dışından kaleye gönderdiği şutunda top savunmadan geri geldi. Çekya ceza sahası önündeki bu karambolde sonunda 'gol' diye ayağa kalktık. 

ÇALHANOĞLU'NDAN MÜTHİŞ ŞUT VE GOL

İsmail Yüksek'in pasıyla ceza alanında topla buluşan Hakan Çalhanoğlu, sol çaprazdan yaptığı sert ve düzgün vuruşla meşin yuvarlağı Jindrich Stanek'in solundan uzak köşede ağlarla buluşturmayı başardı.

Millilerimiz aradığı golü kritik dakikada bularak Çekya'nın duvarını yıktı ve müthiş bir sevinç yaşadı. 

65'te Barış Alper soldan topu içeriye müthiş taşıdı. Ceza sahası içinde yaptığı etkili ortaya Arda Güler dokunamadı. Milliler bu pozisyonla ikinci gol şansını kaçırdı.

ÇEKYA BERABERLİĞİ YAKALADI
1 dakika sonra Çekya, Tomas Soucek'in golü ile maçta eşitliği yakaladı. Mert Günok'un uzaklaştıramadığı topu önünde bulan Tomas Chory'nin yakın mesafeden yaptığı vuruşunda Samet Akaydin topu uzaklaştırmayı başardı. Dönen topu önünde bulan Tomas Soucek'in yaptığı vuruşta meşin yuvarlak bu kez ağlarla buluşturdu.

FAUL BEKLEDİK AMA VAR GOL KARARI VERDİ

Millilerimiz uzun süre Mert Günok'a faul yapıldığı için gol kararının iptal edilmesini bekledi ancak VAR'da yapılan incelemede gol kararı çıktı. 

UZATMADA CENK GALİBİYETİ GETİRDİ

90+3'te Cenk Tosun'un golü ile maçta tekrar öne geçtik. Orkun Kökçü'nün pasıyla ceza alanında topla buluşan Cenk Tosun, sol çaprazdan yaptığı düzgün vuruşla meşin yuvarlağı Matej Kovar'ın solundan uzak köşede ağlarla buluşturmayı başardı. Maçın son golünü atan Cenk, Çekya'nın fişini çekti ve bizi son 16 turuna uçurdu. 

TRİBÜNDE KAVGA ÇIKTI

Çekya Türkiye maçının ilk yarısında tribünlerde kısa süreli bir gerginlik yaşandı. Çek taraftarları arasında maçı takip eden bir Türk taraftar ile küçük bir grup arasında arbede çıktı. Araya diğer taraftarların girmesi ile olay yatıştırıldı. 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.