banner472

BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

AKP İl Başkanları mı fakirleştirdiler bu ülkeyi?

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Hasan Karal, Ak Parti’de seçim sonrası görevden alınan il başkanlarıyla ilgili olarak, “Bütün başarısızlıkları, uygun olmayan politikalar üretme anlayışını genel merkez olarak siz yapıyorsunuz. Ama başarısız olduğunuz zaman kadroları değiştirmeye genel merkezden değil gariban il başkanlarından, ilçe başkanlarından başlıyorsunuz. Bütün bu başarısızlıkların faturası gariban il başkanlarına kesiliyor. Ülkedeki bu açlığı, bu sıkıntıyı, bu garibanlığı il başkanları mı oluşturdu? İl Başkanları mı fakirleştirdiler bu ülkeyi? Onlar mı bu kanunları hazırladılar? Onlar mı bu faiz kararlarını çıkardılar?” dedi.  

01 Temmuz 2024 01:27
AKP İl Başkanları mı fakirleştirdiler bu ülkeyi?

DEVA Partili Karal, katıldığı bir canlı yayında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Milletvekili Karal, Ak Parti’nin şu anda ortaya koyduğu gerek sosyo-ekonomik politikalar gerekse siyasi politikaların Türkiye’de ciddi bir şekilde sınıfların oluşmasına zemin hazırladığını söyledi. 
 
“BÜTÜN BAŞARISIZLIKLARIN FATURASI GARİBAN İL BAŞKANLARINA KESİLİYOR” 

Uygulanan yanlış politikalar dolayısıyla ülkenin, zenginin tam zengin olduğu fakirlerin de daha da hızlı bir şekilde fakirleştiği bir ortama doğru gittiğinin altını çizen Karal, tüm bu başarısızlıkların faturasının da il başkanlarına kesildiğini vurguladı. Yerel seçimlerden sonra Ak Parti’de en büyük değişimin il başkanlarının görevden alınması olduğunu ifade eden Karal, “Ben yaklaşık 8,5 yıl Ak Parti’de il başkanlığı yaptım. İl Başkanları, genel merkezlerin politikalarını illerinde uygulamaya çalışan insanlardır. Ve fedakarca çalışan insanlardır. Ailesinin maişetini kısarak partisine aktaran insanlardır, fedakar insanlardır. Bütün bu ekonomik politikalardan il başkanları mı sorumlu? Ama görüyoruz bütün başarısızlıkların faturası gariban il başkanlarına kesiliyor, ilk olarak onlar görevden alınıyor. Bir de bunu kalkıyorlar büyük bir iş olmuşçasına parti sözcüleri çıkıyor televizyonlarda ‘6 tane, 7 tane il başkanını görevden aldık, onların yerine şunları şunları getirdik’ diyor. Bu durum, sağlıklı düşünememenin çok önemli göstergesidir.” diye konuştu.
 
“BAŞARISIZLIKTA DEĞİŞİME GENEL MERKEZDEN BAŞLAMIYORLAR, BU MANTIKSIZLIĞIN DANİSKASIDIR”

Milletvekili Hasan Karal, Ak Parti’nin kuruluş felsefesinden uzaklaştığını, şimdiki yönetim anlayışının ülkeye büyük zararlar verdiğini ifade etti. Ülkedeki ekonomik ve sosyal problemlerin faturasının il başkanlarına kesilmesinin kabul edilemez olduğunu sözlerine ekleyen Karal, şöyle devam etti: 
 
“Genel Merkez olarak bütün bu politikalardaki uyumsuzluğu ve uygun olmayan politikalar üretme anlayışını siz yapıyorsunuz ama başarısız olduğunuz zaman değişime genel merkezden başlamıyorsunuz. Gariban il başkanlarından, ilçe başkanlarından başlıyorsunuz. Ülkedeki bu açlığı, bu sıkıntıyı, bu garibanlığı il başkanları mı oluşturdu? Onlar mı fakirleştirdiler bu ülkeyi? Onlar mı bu politikaları belirlediler? Onlar mı bu kanunları hazırladılar? Onlar mı bu faiz kararlarını çıkardılar? Bu, mantıksızlığın daniskasıdır.”

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.