banner517

banner515

BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

İdebir Başkanı Canşi’den Türk- Suriyeli gerginliğinde oyuna gelmeyelim uyarısı

Kısa adı İdebir olan İnsani Değerleri Birleştirme ve Yükseltme Derneği’nin Genel Başkanı Zeki Canşi, Kayseri’de küçük çocuğa tacizle başlayan Suriyelilerle, Türkler arasındaki gerginliğe değindi ve oyuna gelmeyelim uyarısında bulundu. 

02 Temmuz 2024 23:26
İdebir Başkanı Canşi’den Türk- Suriyeli gerginliğinde oyuna gelmeyelim uyarısı

İnsani Değerleri Birleştirme ve Yükseltme Derneği Genel Başkanı Zeki Canşi’nin yazılı açıklamasının içeriği şöyle:

Gerek Kayseri'deki münferit olay gerekçesiyle ortalığı yakıp yıkan vandallık ve gerekse bayrağımıza yönelik tahrik edici kışkırtıcı saldırganlık, organize bir siyonizm tezgahı olduğu aşikâr. 

Elbette ki, her iki iğrençlik kabul edilemez, tepkisiz de kalınmamalıdır. İdebir olarak, gerek Kayseri'deki melun fiili ve gerekse bayrağımıza yönelik saygısız ve saldırgan tutumu lanetliyoruz. 

Failleri behemehal yakalanarak cezalandırılmaları, bizim ve kamu vicdanının beklentisidir. Lakin genelleme yapılarak işi İslam kardeşliğini tahribe götürmek, olsa olsa siyonizmin ayak oyunları olsa gerek. 

Her iki olayın yelpazesinin yaygınlaştırılması Türkiye'yi destabilizasyona sürüklemenin provalarıdır. Makul çoğunluğu teşkil eden akl-i selim sahibi halkımızın bu kurgulu oyunlara alet olmamaları vatanperverliğin bir gereğidir. 

Dikkatli olalım, oyunlara gelmeyelim. İdebir olarak her iki olayın da takipçisi olacağımızı ifade etmek isterim. 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.