banner472

BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Yıldızlı: Enflasyon TÜİK’in tabelasında değil vatandaşın cebinde 

Cumhuriyet Halk Partisi Kocaeli Milletvekili Harun Özgür Yıldızlı, bugün Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan Haziran ayı enflasyon verileri hakkında değerlendirmelerde bulundu.  

03 Temmuz 2024 14:45
Yıldızlı: Enflasyon TÜİK’in tabelasında değil vatandaşın cebinde 

TÜİK’in verilerinin vatandaşın gerçekleri ile bağdaşmadığının altını çizen Yıldızlı, “iğneden ipliğe tüketim ürünlerinin tamamına gelen zamlar gün gibi ortadayken, enerji giderleri her geçen gün artarken, vatandaşlarımız temel ihtiyaçlarını bile tam anlamıyla karşılayamıyorken Haziran ayı enflasyonu için açıklanan %1,64 verisi gerçeği yansıtmamaktadır” dedi. 

Yıldızlı, açıklamasının tamamında şu ifadelere yer verdi; 

“Emeklilerimizin ve memurlarımızın maaş zamlarının açıklanacağı dönemde her zaman olduğu gibi TÜİK yine rakamlarla oynamış ve enflasyon verilerini en dip noktadan kamuoyuna ilan etmiştir. Bu rakamlar ile memur ve memur emeklilerinin alacağı zam oranı yüzde 20’nin altında kalırken, 10 bin lira emekli maaşına sahip olan vatandaşlarımız ise kök aylıklarına gelecek olan görünmez zam nedeniyle herhangi bir artıştan faydalanamayacaklardır. Bugün kasaptan et alamayan, manavdan meyve alamayan, evinin kirasını ödeyemeyen vatandaşlarımıza Haziran ayı enflasyonunu yüzde 1,64 ilan etmek, 6 aylık enflasyonu ise yalnızca yüzde 24 olarak açıklamak milletin aklıyla alay etmek demektir. Gerçek enflasyon verileri TÜİK’in talimatlı tabelasında değil, vatandaşın cebindedir. Ulaşıma yapılan zamlar, elektriğe yapılan zamlar, kamu eliyle toplanan vergilere yapılan ve yapılması planlanan zamlar ortadayken vatandaşımızın ücret gelirini dip noktada bırakmak çok daha ağır toplumsal travmalara yol açacaktır. Mevcut iktidarın bu millet için bir şey yapabilme kabiliyeti ve hevesi kalmamıştır. Milleti unutuna millet gereken dersi verecektir. Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel’in söylediği gibi GEÇİM YOKSA SEÇİM OLACAKTIR.”

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.